Adezivul pentru proteza dentară

  • Home
  • Blog
  • Adezivul pentru proteza dentară

Proteza dentara

Prin modul în care sunt concepute, protezele dentare se sprijină pe osul maxilar. De-a lungul timpului, materialul din care sunt realizate protezele mobile a fost mult îmbunătăţit, astfel proteza dentară flexibilă este foarte confortabilă. Însă, există şi tendinţa de a pierde proteza ca urmare a uzurii sau din cauza gingiilor care se pot micşora. Dacă proteza se mişcă o soluţie potrivită este utilizarea adezivului dentar.
Adezivul pentru proteza dentară poate fi utilizat în următoarele cazuri
– adezivul consolidează şi reţine proteza, oferind un sentiment de siguranţă.
-ajută pacienţii în vârstă
Adezivul dentar este foarte sigur atât timp cât urmaţi instrucţiunile date de medicul stomatolog şi îl utilizaţi cu precauţie. Acesta se găseşte sub formă de pastă, pudră sau pernuţe. Adezivul sub formă de pudră este mai uşo de curăţat decât cel pastă. Adezivul pastă se foloseşte în cantităţi mici, formând un înveliş în baza protezei, care împiedică aderarea alimentelor între  gingie şi proteză.
Adezivul pentru proteză este mai eficient pentru proteza maxilarului superior datorită suprafeţei mai  mari şi a mişcărilor musculare mai puţine.
Proteza dentară inferioară are o suprafaţă mai mică şi este expusă la o serie de mişcări ale muşchilor faciali mai mare decât în cazul protezei superioare.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum