Adiția de os, tratament important în lucrări de reconstrucție

 • Home
 • Blog
 • Adiția de os, tratament important în lucrări de reconstrucție

Adiția de os, etapă în lucrările de reconstrucție complexe

Adiția de os sau augmentarea osoasă este o procedură de refacere a masei osoase a maxilarului pentru ca acesta să poată sustine un implant dentar. La iDentity Clinic avem în vedere ca tratamentele de refacere a integrității funcționale și estetice a danturii să dureze ”o viață”.

Când este necesară adiția de os?

Adiția de os este esențială pacienților care doresc un implant dentar, dar care au pierdut o cantitate semnificativă de masa ososoasă. Fenomenul este cunoscut ca resorbție sau atrofie a oaselor maxilare. Sunt cazuri în care fie segmente ale osului maxilar s-au subțiat și cazuri în care întreg osul a suferit o reducere de volum.  Astfel, pacientii suferă fie de probleme funcționale fie de natură estetic-emoțională.

Adiția de os este necesară atunci când:

 • Un dinte sau mai mulți au fost compromiși și trebuie înlocuiți cu implant dentar
 • În urma unui accident traumatizant în zona maxilară și în care s-a pierdut masă osoasă
 • În urma unor extracții vechi, în care dinții nu au fost înlocuiți cu o punte dentară
 • Dacă protezele mobile (totale sau parțiale) sunt prea largi sau nu se mai lipesc de gingii, necesitând din ce în ce mai mult adeziv
 • Sub punțile dentare au apărut spațiu liber
Care sunt avantajele adiției de os?

Adiția de os oferă un suport perfect pentru unul sau mai multe implanturi dentare. Tratamentele cu adiție de os cresc longevitatea implanturilor dentare dar și a dinților naturali din imediata apropiere a zonei de grefă.  Medicii specialiști din cadrul iDentity Clinic sunt specializați în efectuarea unor asemenea lucrări, astfel încât tratamentul  este predictibil, sigur si cu o rata mare de succes.  Astfel, se obține un aspect natural al gingiei, atât ca formă, nivel și funcționalitate. În urma tratamentului, la final, aspectul estetic al danturii va fi substanțial îmbunătățit, cu efecte pozitive asupra stării de spirit a pacientului. De asemenea, adiția de os este de natură să îmbunătățească igiena orală.

Care sunt condițiile pentru succesul unui tratament cu adiție de os?

Tratamentul de aditie de masă osoasă este unul complex și reușita lui este garantată atunci când echipa de medici care o efectuează are pregătirea formală precum și experiența unor astfel de lucrări. iDentiy Clinic efectuează cu succes operații de adiție osoasă în mod curent.

O a doua condiție este ca doctorul specialist să aibă acces la cele mai nouă aparatură pentru intervenții minim invazivă. iDentityClinic folosește cea mai nouă tehnologie în domeniu, de la imagistică 3D, la tehnologie laser. iDentityClinic este unul din principalii promotori ai stomatologiei digitale în România.

O a treia condiție este utilizearea de biomateriale de cea mai bună calitate, cu provenineță certificată și care permite o adiție osoasă susținută și stabilă. Este exact ce facem la iDentityClinic.

Înainte de efectuarea tratamentului de adiție osoasă, cavitatea orală va fi currățată de orice focar de infecție sau de inflamație, atât dentară, cât și osoasă sau de natură gingivală. Toate tratamentele premergătoare se fac în cadrul iDentityClinic. Astfel, infecțiile/inflamațiile gingivale sau ale osului vor fi tratate de specialistul parodontolog. Dinții compromiși sunt extași de către chirurg, și tot medicul endodont va trata invecțiile de canal, iar doctorul implantolog va monta, în cele din urmă, implanturile.

Care sunt tipurile de adiție osoasă?

Există patru tipuri de adiție osoasă:

  1. Conservarea alveolei postextracționale. În cazul în care un implant dentar nu poate fi inserat imediat după extracție, alveola va fi umplută cu un material de adiție, vindecarea urmând să dureze între 4 și 6 luni. Astfel, implantul dentar va fi inserat intr-o poziție corespunzătoare.
  2. Aditia osoasă orizontală este folosită în cazul în care osul maxilar este prea subțire și implantul dentar nu poate fi fixat în siguranță
  3. Adiția osoasă verticală este folosită în cazul în care osul maxilar este prea scurt. Adiția verticală inalță osul maxilarului, permițând montarea unui implant de lungme normală.Doctorul specialist care stabilește necesitatea adiției de os ia, de obicei, în calcul atât înălțimea, grosimea și lățimea osului existent, dar și cerințele de functionalitate ale dinților inlocuiți. Nu în cele din urmă, sunt luați în considerare factorii de natură estetică.
  4.  Liftingul de sinus (vezi aici)

Doctorul specialist care stabilește necesitatea adiției de os ia, de obicei, în calcul atât înălțimea, grosimea și lățimea osului existent, dar și cerințele de functionalitate ale dinților inlocuiți. Nu în cele din urmă, sunt luați în considerare factorii de natură estetică.

Vă așteptăm la iDentity Clinic să discutăm despre cel mai potrivit implant pentru dumneavoastră și despre planul de tratament corespunzător.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum