Controalele stomatologice regulate, cheia succesului în combaterea parodontozelor

  • Home
  • Blog
  • Controalele stomatologice regulate, cheia succesului în combaterea parodontozelor

 

Controalele stomatologice regulate, cheia succesului în combaterea parodontozelor

”Controale regulate și tratamentele efectuate la timp constituie cheia succesului în combaterea parodontozelor” este de părere dr Ada Angheluță, medic specialist în parodonție la iDentity Clinic. Opinia dr Angheluță este confirmată și de un studiu recent efectuat în Elveția.

Studiul, realizat pe un eșantion de 100 de pacienți cu afecțiuni parodontale cronice, a relevat faptul că tratamentele regulate pe perioade lungi contribuie semnificativ la menținerera integrității danturii. Pacienții din cadrul studiului au beneficiat cel puțin doi ani de ”terapie de mentenanță”. Acesta cuprindea: intervenții parodontale, înlăturarea tartrului și igienă orală controlată.

Studiul a scos la iveală faptul că markerii parodontozei la pacienții care au beneficiat de ”terapia de mentenanță” mai mulți ani la rând, sunt mult îmbunătățiți. ”Îndepărtarea regulată a tartului și a plăcii dentare la medicul specialist precum și o igienă corespunzătoare sunt cele mai ușoare metode pentru a ține parodontoza sub control.

”Și noi, la iDentity Clinic, am observat că pacienții care vin regulat la clinică, se plâng mult mai puțin de sângerări gingivale și alte simptome parodontale” mai spune dr Angheluță.

Tratamente parodontale la IDentity Clinic

După un control minuțios, medicii specialiști de la IDentity clinic pot recomanda atât proceduri parodontale non-chirurgicale cât și chirurgicale. Ambele tipuri de tratamente se efectuează în cadrul clinicii, de către medici specialiști . Doctorii specialiști de la IDentity Clinic consideră că tratamentul parodontozei trebuie să fie urmat de controale regulate de menținere (detrartraj, debridare, lavaj, îndepărtarea biofilmului, etc)

AirFlow la iDentity Clinic 

Noua stație AirFlow achiziționată recent de iDentityClinc este un aparat de ultimă generație care asigură curățarea profesională în profunzime. Cu ajutorul ei, eliminăm biofilmul supragingival și cel subgingival până la 4 mm precum și biofilmul de pe gingii. Curățarea profesională este recomandată nu numai în cazul porodontozelor dar și pentru asigurarea igienei implanturilor și a tratamentelor ortodontice.

Ce este parodontoza?

Parodontoza este o afecțiune a gingiilor, cu afectarea gravă a țesutului osos. În sine, afecțiunile parodontale sunt infecții necontagioase. Cea mai comună cauză a parodontozei este lipsa igienei bucale. Ea permite acumularea de placă bacteriană în jurul dinților, ducând în timp la pierderea țesuturilor de susținere a dinților. Păstrarea unei igiene corespunzătoare și detartrajul profesional efectuat regulat pot reduce riscul declanșării afecțiunilor parodontale.

Vă așteptăm la clinicile iDentity Băneasa și iDentity Decebal pentru a discuta toate aspectele legate de afecțiunile parodontale și a tratamentelor de curățare profesională a dinților și a cavității bucale

 

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum