Albirea dinţilor la fumători

  • Home
  • Blog
  • Albirea dinţilor la fumători

Albirea dintilor la fumatori

Fumatul nu este periculos doar pentru sănătatea plămânilor, ci şi pentru cea a dinţilor. De altfel, un fumător se poate lesne deosebi de un nefumător printr-un simplu zâmbet. Dinţii fumătorului vor fi mult mai galbeni şi chiar pot fi afectaţi sever din cauza nicotinei. Astfel vizita la stomatolog este mai mult decât necesară, iar albirea dinţilor este un proces de care orice fumător ar trebui să ţină cont. Mai mult decât atât, fumătorii ar trebui să folosească şi o pastă de dinţi specială.

Metode de realizare a albirii dinţilor la fumători

Albirea dinţilor se poate realiza prin mai multe metode şi în cazul fumătorilor. Pacienţii pot aplica metodele de albire a dinţilor fie acasă, fie pot apela la ajutorul medicului stomatolog. Metodele de albire a dinţilor care pot fi folosite de fumători acasă constau, în general, în utilizarea unor paste de dinţi care pot curăţa petele de pe suprafaţa dinţilor. Însă această curăţare este una superficială. Drept urmare, o albire a dinţilor mult mai bine efectuată şi mult mai eficientă şi sigură va fi obţinută la un cabinet stomatologic autorizat, prin utilizarea unor geluri de albire a dinţilor sau a luminii laser. De altfel, trebuie ştiut că efectele de albire a dinţilor pot apărea după aproximativ o oră sau, în funcţie de metoda folosită, după şase zile. În acelaşi timp, tratamentul de albire a dinţilor poate acţiona pe grupe de dinţi sau pe ambele arcade.

Fumătorii cu probleme dentare pot beneficia de albirea dinţilor doar după tratamentul dentar

Albirea dinţilor nu se poate realiza în cazul fumătorilor cu afecţiuni dentare, precum carii, smalţ erodat, boli ale gingiei sau dinţi şi gingii sensibile. Imediat după tratamentul aplicat pentru problemele dentare şi rezolvarea acestora. Fumătorii pot apela la tratamentul de albire a dinţilor. Important de ştiut este că albirea dinţilor nu este un procedeu care să aibă efecte negative asupra lucrarilor dentare. Însă, persoana care a apelat la tratamentul de albire a dinţilor poate prezenta o sensibilitate mai crescută la rece sau fierbinte. De altfel, fumătorii care apelează la albirea dinţilor trebuie să evite fumatul pe toată perioada tratamentului. Precum şi consumul de citrice, băuturi acidulate şi băuturi reci sau fierbinţi.

Efectele albirii dinţilor la fumători dispar mai repede

Albirea dinţilor are efecte pe durata a aproximativ un an şi jumătate, însă în cazul fumătorilor această perioadă se reduce la maximum nouă luni. Şi asta din cauză că dinţii acestei categorii de pacienţi sunt expuşi fumatului excesiv. Fumătorii care doresc să aibă o dantură albă şi sănătoasă ar trebui să renunţe la fumat şi să se adreseze medicului stomatolog pentru tratamentul de albire a dinţilor!

Mai multe informaţii puteţi afla de la specialiştii iDentity Clinic.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum