Îţi recomandăm cele mai bune alimente pentru albirea naturală a dinţilor

  • Home
  • Blog
  • Îţi recomandăm cele mai bune alimente pentru albirea naturală a dinţilor

Albirea dintilor

Ştim cu toţii că cea mai eficientă metodă pentru a avea dinţii albi este albirea dentară profesională realizată în cabinetul stomatologic, mai multe detalii găsiţi şi aici. Însă pentru a ne menţine albul dinţilor trebuie să avem grijă ce alimente şi băuturi consumăm.
Astfel lista ta trebuie să cuprindă neapărat următoarele alimente:
Fructe – se recomandă consumul zilnic de fructe, cele mai eficiente pentru albirea dinţilor sunt căpşunile, coaja de portocală şi zeama de lămâie.
Ananasul – conţine bromelaină, care este un amestec de enzime naturale destinate special digerării proteinelor, fiind foarte benefic pentru sănătate. În urma unor studii s-a constatat că bromelaina s-a dovedit a fi foarte eficientă în îndepărtarea petelor.

 Broccoli – aceste legume sunt bogate în fier, care ajută la fortificarea dinţilor contra bacteriilor ce produc pete şi carii.

 

Ulei din seminţe de susan– o practică veche recomandă clătirea gurii cu ulei de seminţe de susan timp de 15-20 minute, atât pentru a reduce bacteriile dar şi pentru albirea dentară.

 

Ciupercile Shiitake– conţin lentinan, un zahăr natural cu proprietăţi anti-bacteriene. Mai multe studii au descoperit că ciupercile au contribuit la eliminarea bacteriei din gură, reducând riscul petelor de la baza plăcii dentare.
Ceaiul verde– este extrem de benefic pentru dinţi şi gingii, se recomandă consumul des al acestuia.

Pe lângă consumul acestor alimente trebuie să aveţi o mare grijă de igiena orală. Și să nu uitaţi de vizitele periodice la medicul stomatolog. Astfel cu siguranţă veţi avea un zâmbet ca la Hollywood.

albirea dintilor

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum