Auch, mă doare!… 9.Când pun aparat dentar la copii?

  • Home
  • Blog
  • Auch, mă doare!… 9.Când pun aparat dentar la copii?

9. Când pun aparat dentar la copii?

Auch, mă doare! 13 de întrebări și răspunsuri la problemele stomatologice ale copiilor

Felicitări, ai decis că e momentul să pui ordine în dinții copilului și să-i aliniezi corespunzător. Copilul va avea aparat dentar! Dar când este momentul cel mai bun pentru a face vizita la specialistul ortodont?

Care este vârsta perfectă pentru primul control ortodontic?

7 ani este vârsta PERFECTĂ pentru un prim control ortodontic. Dantura copilului are acum un mix de dinți de lapte și dinți permanenți. Controlul este recomandat pentru evaluare și nu înseamnă că aparatul va fi montat imediat.

La această vârstă, tratamentele ortodontice urmăresc așezarea corectă a danturii permanente, astfel încât să se asigure o mușcătură perfectă și un zâmbet frumos.

Montarea aparatului dentar este recomandată atunci cand exista “dinti incalecati” sau cand arcadele dentare nu se închid perfect.  Ele sunt un tratament sigur și eficient pentru corectarea aliniamentului dinților. Ele au un rol funcțional și estetic.  Aparatele dentare sunt fabricate in forme, marimi si din materiale diferite.

Care este vârsta perfectă pentru montarea unui aparat dentar?

Nu există o limită de vărstă pentru montarea unui aparat dentar. Eficacitatea lor este, însă, mai mare dacă sunt purtate în copilărie sau în adolescență. Aparatele dentare sunt purtate o perioadă relativ lungă de timp. Alegerea aparatului dentar potrivit se face în urma unui ”trialog” între medic, părinte și – nu în cele din urmă – cu cel care-l va purta.

Aparatele denare sunt de mai multe feluri și răspund unui anume set de cerințe medicale, estetice și, nu în cele din urmă, financiare.

În al treilea rând, dacă un dinte permanent erupe între doi dinți de lapte cariați, probabilitatea ca el să fie afectat, ulterior, de carii este mai mare.

Citeste si:

Clear Filters
Programează-te acum