Aparatele dentare invizibile, recomandările iDentity Clinic

  • Home
  • Blog
  • Aparatele dentare invizibile, recomandările iDentity Clinic

Introducerea tehnologiilor digitale în stomatologie a schimbat radical tratamentele ortodontice. Imagistica 3D, folosirea scannerelor digitale pentru luarea amprentelor dentare și materialele noi, revoluționare, pentru confecționarea aparatelor dentare

Tratamentele ortodontice au o finalitate estetică și una funcțională. Din punct de vedere funcțional, ele urmăresc să asigure o închidere perfectă a gurii precum și o mușcătură corectă. Din punct de vedere estetic, ele urmăresc aliniera dinților, pentru un zâmbet sănătos și fericit. Eficacitatea tratementelor ortodontice este mai mare atunci când ele sunt făcute în compilărie sau adolescență, însă nu există, practic, o limită de vârstă după care ele nu ar mai putea fi încercate.

Invisalign, recomandarea iDentity Clinic

iDentity Clinic folosește una dintre cele mai noi tratamente ortodontice: Invisalign. Cu ajutorul unui scanner digital de luare a amprentelor dentare, folosind cele mai puternice softuri de imagistică dentară 3D și materiale de ultimă generație tratamentul Invisalign propus de iDentity Clinic asigură corectarea cu succes a malocluziilor atât la copii, adolescenți sau la pacienții adulți.

Invisalign presupune confecționarea succesivă a unor gutiere dintr-un material plastic special, numite Alignere.  Plasticul este foarte neted și confortabil la purtare. Fiind foarte subțire și transparent, alignerele sunt practic invizibile, așa că nimeni nu o să-și dea seama că le purtați.

Etapele tratamentului

Procedura prespune câțiva pași importanți.

Mai întâi, specialistul ortodont de la iDentity Clinic va da un diagnostic precis și va elabora un plan de tratament. Pentru aceasta vor fi folosite radiografii, se vor face poze intra și extra-oral, și se va face o analiză ocluzală.

Al doilea pas îl constituie luarea unei amprente dentare cu ajutorul scannerului 3D din dotarea clinicii. Analiza imaginii digitale tridimensionale rezultate permite confecționarea extrem de precisă a alignerelor precum și aproximarea numărului ce urmează a fi purtate de pacient.

Urmează confecționarea primei alignere și montarea ei pe dantură. Alignerele se schimbă la fiecare 2-3 săptămâni, astfel încât să aibă timp #să lucreze#, îndreptând aliniamentul dinților. Scanarea digitală, analizarea modificărilor aliniamentului și confecționarea unei noi alignere se vor repeta până la terminarea tratamentului.

Avantaje

Există mai multe motive pentru care iDetityClinic recomandă alignerele de la Invisalign:

  1. Sunt tansparente, aproape invizibile, așa că este puțin probabil ca cinva să observe prea ușor că le purtați;
  2. Sunt comode: nu există arcuri de tensiune și nici brackeți;
  3. Pot fi soase pe timpul mesei și puteți mânca orice, cu condiția ca după masă să vă spălați cu atenție pe dinți precum și spațiile dintre dinți cu ață dentară
  4. Fiind mobile, pemit o igienă orală completă
  5. Datorită imagisticii digitale, rezultatul tratamentului poate fi vizualizat încă de la început.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum