Aparatul dentar al copilului, cum avem grijă de el?

  • Home
  • Blog
  • Aparatul dentar al copilului, cum avem grijă de el?

10. Cum trebuie să am grijă de aparatul dentar al copilului?

Auch, mă doare! 13 de întrebări și răspunsuri la problemele stomatologice ale copiilor

Tratamentul ortodontic este relativ lung, așa că este esential să-l ajutăm pe copil să aibă grijă de aparatul dentar. Iată cele mai importante reguli pentru o igienă eficientă în perioada în care purtați un aparat dentar.

a) Ne spălăm pe dinți după fiecare masă că să eliminăm resturile alimentare de sub aparatul dentar. Ele provoacă înmulțirea florii bacteriene. Flora bacteriană poate duce la inflamarea gingiilor sau la apariția unor pete albe pe suprafața dinților.
b) Seara și dimineața ne spălăm dinții mai mult și mai bine
c) Schimbăm tehnica periajului: folosim o periuța moale iar peria nu se ține perpendicular pe dinte, ci la 45 de grade. Perii pătrund astfel și în spatele firelor aparatului dentar. Periajul se executa cu mișcări scurte și energice, care permit perilor să intre în spatele firelor aparatului dentar
d) Trecem la periuța electrică
e) Folosim ața dentară. Fiecare dinte în parte trebuie – și chiar TREBUIE – curățat foarte bine cu ață dentară, pe toate părțile și din toate părțile.
f) Folosim periile speciale de curățare a aparatului dentar care se găsesc în toate farmaciile. Periile sunt de unică folosință!
g) Folisim apa de gură care are un puternic efect antibacterian. Folosiea apei de gură nu înlocuiește periajul gentar
h) Trecem la nivelul următor: Irigatoarele de gură (dușuri bucale) care propulsează jeturi minuscule de apă sub presiune (pana la 90 de psi chiar!) care pot pătrunde și în cele mai greu accesibile zone din jurul aparatului dentar.
i) Suntem atenți la dietă: fără chipsuri, ciocolată, prăji cu mult zahăr, băuturi acidulate și carbohidrați.
j) Mergem (mai) des la control. Aparatul dentar este înainte de toate un dispozitiv medical care trebuie verificat și continuu ajustat de medicul specialist.

Citeste si:

Clear Filters
Call Now ButtonProgramează-te acum