Care este vârsta potrivită a copilului pentru a purta aparat dentar?

  • Home
  • Blog
  • Care este vârsta potrivită a copilului pentru a purta aparat dentar?

Aparatul dentar pentru copii

Asociaţia Americană a Medicilor Ortodonţi recomandă ca prima consultaţie ortodontică să aibe loc în jurul vârstei de 7 ani a copilului. Pentru a afla care este perioada potrivită pentru a începe tratamentul. Aceştia susţin că majoritatea tratamentelor încep între vârsta de 9 – 14 ani.

Cel mai adesea tratamentul începe atunci când copilului i-au căzut toţi dinţii de lapte şi i-au crescut dinţii permanenţi. Cei mici pot avea probleme ortodontice din cauze genetice, spaţieri ale dinţilor, înghesuiri dentare, dinţi supranumerari sau probleme de creştere a maxilarelor. De asemenea pot apărea şi din cauze ca suptul degetului, pierderea timpurie sau întarziată a dinţilor de lapte. Descoperirea din timp a unei probleme ortodontice are avantajul de a putea fi tratată mai uşor, într-o perioadă redusă de timp.

În funcţie de problema dentară a copilului, medicul ortodont va indica tipul de aparatul dentar pentru copii, aparat fix sau mobil. Pentru copiii cu vârste între 7 şi 10 ani, în general se recomandă purtarea aparatelor mobile. Acestea permit creşterea oaselor maxilare.  Aparatul dentar fix este recomandat copiilor care nu mai au dinţii de lapte. Printr-o evaluare corectă şi efectuată la timp, copilul tău va avea o dantură sănătoasă şi un zâmbet perfect!
aparatul dentar pentru copii

De la ce vârstă este potrivit să ducem copilul la primul consult ortodontic?

Posted by Monday, May 25, 2015

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum