De ce ne spălăm mai bine pe dinți cu un telefon lângă noi?

  • Home
  • Blog
  • De ce ne spălăm mai bine pe dinți cu un telefon lângă noi?

De ce ne spălăm mai bine pe dinți cu un telefon lângă noi?

”Aplicațiile telefonice de igienă dentară ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene cu 70% mai mult”. Acestea sunt datele unui studiu al cercetătorilor britanici, publicat în data de 12 aprilie 2019, în British Dental Journal.

Cercetătorii au comparat rezutatul spălatului pe dinți a peste 100 de pacienți adulți de la două clinici stomatologice. Ei au folosit aplicații telefonice de igienă dentară cu rezultatele unui grup-martor care nu au folosit aplicațiile respective. Datele au demonstrat că folosirea aplicațiilor telefonice de igienă dentară sunt extrem de eficace. Aplicațiile telefonicce  determină nu numai creșterea timpului dedicat periajului dentar dar și a calității lui.

Cum funcționează?

Periuța este dotată cu un mic senzor care se conectează prin Bluetooth la telefon. Aplicația din telefon monitorizează mișcările periuței, oferind informații cu privire la igiena dentară. Mai mulți producători de periuțe electrice, printre care Philips și Oral-B au dezvoltat propriile sisteme de monitorizare a igienei orale prin telefon. Inițial, periuțele și aplicațiile telefonice se adresau cu precădere copiilor. Aplicațile erau concepute mai degabă ca jucării inteligente, suficient de atrăgătoare pentru cei mici încât să-i determine să se spele cu regularitate pe dinți.

Nu numai copiii mici, dar și tinerii adulți au probleme cu igiena dentară

Studiile au scos la iveală că nu numai copii, dar și așa-numita generație ”millenials”, a celor născuți în jurul anului 2000, nu se spală pe dinți așa cum ar trebui. Un studiu realizat în Germania, a arătat că tinerii adulți nu fac din igiena dentară și din periaj o prioritate. Chiar și atunci când li s-a cerut să se spele pe dinți ”cât de bine pot ei”,  participanții la studiu fie au ”sărit” peste  periaj cu totul, fie au făcut o treabă de mântuială. Tot studiile arată că atât obiceiurile bune cât și cele proaste se dobândesc în copilărie și că este mai dificil de corectat decât de învățat bine, din prima.

Aplicațiile telefonice, un ajutor nesperat pentru o igienă dentară corectă

Revenind la recentul studiu al cercetătorilor britanici, el arată că în doar 4 săptămâni de la începerea progamului, pacienții care au folosit aplicații telefonice de monitorizare a periajului dentar au reușit reducerea plăcii bacteriene cu 70%. Înainte de studiu, participanții au declarat că se spală regulat pe dinți, dar chiar și așa s-a observat că nivelul plăcii bacteriene era relativ ridicat. Aplicația telefonică i-a ajutat să se spele un timp mai îndelungat și mai bine astfel încât nivelul plăcii bacteriene a scăzut spectaculos nu numai față de perioada inițială, dar și față de grupul martor, care nu a folosit o aplicație telefonică.

În loc de concluzie

Îndepărtarea plăcii bacteriene și menținerea unei igiene dentare corespunzătoare reprezintă cea mai bună metodă pentru păstrarea sănătății dinților. Periajul executat corespunzător este cheia.

Specialiștii iDentityClinic vă așteaptă pentru a discuta toate aspectele legate de igiena dentară precum și alegerea între diverse aplicații care va vor ajuta prin instrucțiuni clare sa va perfecționați tehnica de periaj.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum