Caria de biberon

 

 

caria de biberon

Caria de biberon

Caria de biberon este o formă agresivă de carie ce apare pe dinţii de lapte ai copiilor sub trei ani. Predispunerea bebeluşilor la apariţia cariei de biberon creşte deoarece aceştia menţin contactul cu tetina sticlei.  Igiena orală a copiilor trebuie să înceapă în jurul vârstei de şase luni. Atunci este indicat sa mergeţi la prima vizită la medicul stomatolog.

Caria de biberon mai este numită şi carie galopantă. Deoarece trece repede de la stadiul de pată alb- gălbuie de pe suprafaţa dintelui. La stadiul în care dintele copilului devine un rest radicular colorat în negru la nivelul zonei unde este rupt.

Un factor important în apariţia cariilor de biberon îl reprezintă durata în care cel mic sta cu biberonul în gură. Dar si cât de des îl primeşte într-o zi.

Pentru a ajuta la prevenirea cariilor micuţului tău, trebuie să îi curăţaţi gingiile în zonele unde nu au apărut încă primii dinţişori. Iar în momentul în care apar dinţii să începeţi periajul acestora şi nu trebuie să îl lăsaţi să adoarmă cu biberonul de lapte în gură. Dacă copilul este obişnuit să adormă cu suzeta pe timp de noapte sau zi este important să îi oferiţi întotdeauna o suzetă curată.

Specialiştii noştri în pedodonţie vă stau la dispoziţie pentru mai multe detalii.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum