Ce este lifting-ul de sinus?

Ce este lifting-ul de sinus?

Liftingul de sinus este o operație esențială în etapele de construire a unui zâmbet frumos și sănătos. Liftingul de sinus este recomandat celor care trebuie să primească un implant dentar dar nu au masă osoasă suficientă. Liftingul de sinus permite dezvoltarea masei osoase în zona molarilor și premolarilor. Lifitingul de sinus se mai numește și augmentare osoasă. La iDentity Clinic, operația de lifting de sinus se execută în cele mai sigure condiții, cu o rată de succes de aproape 100%.

De ce se execută liftingul de sinus?

Sinusurile sunt localizate deasupra molarilor superiori. Pierderea unor dinți în această zonă determină, în timp, pierderea masei osoase. Liftingul de sinus este, astfel, necesar pentru a crea din nou masa osoasă în care să se fixeze un nou implant dentar. În același timp, liftingul de sinus permite și crearea spațiului pentru montarea coroanei și refacerea funcțională și estetică a maxilarului.

Cine are nevoie de lifting de sinus?

La iDentity Clinic, recomandăm operația de lifting de sinus în urma unui examen clinic complet, efectuat de o echipă multidisciplinară. El presupune efecturarea unor examinări imagistice digitale (RX si tomograf) în cllinica noastră. iDentity Clinic dispune de aparatură de imagistică digitală high-definition low-radiation de ultimă generație. Apoi specialiștii noștri elaborează un plan de tratament.

Liftingul de sinus este necesar celor care doresc au pierdut mai demult un dinte de pe maxilar și acum doresc inserarea unui implant. De cele mai multe ori, pierderea unui dinte duce la scăderea masei osoase în zonă.  Pentru ca un implant să se fixeze în siguanță, este nevoie ca osul să fie suficient de gros și de solid. De asemenea, afecțiunile gingivale pot duce la pierderea de masă osoasă. Și în acest caz, după tratarea afecțiunilor propriu-zise, se poate trece la efectuarea liftingului de sinus.

Ce trebuie să fac după operația de lifting de sinus?

Operația de lifing de sinus durează între o oră și două ore. Recuperarea și vindecarea zonei înainte de inserarea unui implant dentar durează între 3 și 6 luni. Creșterea masei osoase în această perioadă este esențială pentru succesul implantului ce urmează a fi montat. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să țineți seama după operația de lifting de sinus

  1. NU VĂ SUFLAȚI NASUL pentru cel puțin 4 săptămâni după operație (sau mai mult, dacă așa v-a recomandat doctorul)
  2. Imediat după operație, puneți comprese reci pe obraz, în zona operației. Este normal ca în zona să se umfle, dar edemul post-operator va începe să se retragă după 72 de ore după intervenție
  3. Beți lichide multe lichide, dar numai DIN PAHAR, și nu cu paiul
  4. Consumați alimente moi gen supe, creme și piureuri NU scuipati, NU expectorați și nu consumați alcool
  5. Urmați tratamentul medicamentos prescris de doctor. Începeți să luați analgezice prescrise înainte ca efectul anesteziei să treacă complet. Este indicat ca tratamentul medicamentos să nu fie luat pe stomacul gol, căci poate cauza discomfort gastric.
  6. Luați antibioticele prescrise la ora și intervalele indicate de medic
  7. Igiena dentră se va realiza prin CLĂTIRE UȘOARĂ cu substanțe dezinfectante, periuța și ața dentară fiind de evitat.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum