Corectarea danturii la copii

Dantura copiilor

Dantura la copii este extrem de uşor de corectat cu ajutorul tratamentului ortodontic. Un astfel de tratament este cu atât mai indicat cu cât unele probleme ortodontice sunt moştenite de la părinţi.
Însă există şi probleme dentare care se dezvoltă la copii din cauza deglutiţiei anormale, a respiraţiei pe gură şi nu pe nas, a suptului degetului. Dar şi din cauza unei pierderi timpurii sau întârziate a dinţilor de lapte, a unor accidente sau traume şi a unei igiene orale neadecvate.
În cazul copiilor care prezintă spaţieri sau înghesuiri dentare, un număr mai mare de dinţi decât în mod normal sau dinţi proeminenţi, tratamentul ortodontic poate începe chiar de la vârsta de 7 ani.      

Prezentarea la ortodont din timp contribuie la corectarea cu succes a danturii copiilor

Atunci când se doreşte ca dantura copiilor să fie corectată cu succes este esenţial ca părinţii să îşi ducă micuţii din timp la medicul ortodont. Mai mult decât atât, nu este nevoie ca părinţii să aştepte schimbarea tuturor dinţilor de lapte pentru a se adresa specialistului.   Ortodontul va observa eventualele probleme de creştere a dinţilor chiar şi în momentul în care dinţii de lapte sunt încă prezenţi în cavitatea bucală.            

Tratamentul timpuriu reduce anumite riscuri  

Medicul ortodont poate apela la un tratament timpuriu în cazul unui copil cu vârsta până în şapte ani. Un astfel de tratament contribuie la reducerea riscului de traumă al dinţilor proeminenţi. Ghidează creşterea maxilarelor şi a dinţilor permanenţi într-o poziţie mai corectă
Ceea ce este şi mai important e faptul că un tratament timpuriu va scurta timpul de tratament ortodontic complet. Intrucât dezvoltarea unor anomalii dento-maxilare severe a fost împiedicată.            

Tratamentul ortodontic complet contribuie la corectarea definitivă a problemelor identificate

După tratamentul timpuriu, specialistul ortodont va apela la tratamentul ortodontic complet. Acesta din urmă va contribui la corectarea definitivă a problemelor identificate, precum alinierea dinţilor, restabilirea funcţiilor maxilarului şi mandibulei, modul în care dinţii vin în contact.
Tratamentul ortodontic complet poate include mai multe faze şi poate începe fie la vârsta la care în cavitatea bucală sunt prezenţi doar dinţii de lapte. Fie atunci când dantura se schimbă, fie când dinţii permanenţi au erupt deja.
După finalizarea tratamentului ortodontic complet este necesară purtarea unor aparate dentare.  În cazul în care există probleme legate de creşterea maxilarelor, atunci sunt recomandate anumite aparate dentare.

Mai multe informaţii puteţi afla de la specialiştii iDentity Clinic.

iDentity Clinic este orientată către sănătatea pacienţilor săi, având servicii personalizate pentru fiecare dintre ei. Clinica oferă servicii clinice de înaltă calitate, tehnologie stomatologică de ultimă oră, profesionişti dedicaţi nevoilor pacienţilor. Totul într-un mediu prietenos şi reconfortant. Atenţia pentru detalii îmbunătăţeşte calitatea actului medical. De aceea, echipa iDentity Clinic se specializează continuu pentru a oferi servicii de calitate pacienţilor.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum