Coroane sau fațete dentare?

Coroane sau fațete dentare?

Aceasta este dilema multor persoane care doresc să dea zâmbetului sănătatea și farmecul la care au sperat întotdeauna.

La iDentity Clinic suntem în măsură să vă ajutăm să faceți alegerea potrivită! Medicii și experții noștri în tratamente de estetică dentară vă vor oferi toate informațiile medicale necesare. Garantăm că rezultatele tratamentelor noastre vor fi excepționale.

Coroana dentară este o lucrare protetică cimentată peste un dinte. Coroanele, dacă sunt îngrijite corespunzător, pot dura mulți ani. iDentity Clinic oferă o garanție de 10 ani pentru anumite tipuri de coroane.

Coroanele sunt ideale pentru repararea dinților individuali care fie că sunt afectați de o carie mare fie de unele afecțiuni dentare.  Coroanele se folosesc și în cazul fisurării sau a spargerii dintelui.  Evident, mai sunt și alte situații când se impune folosirea coroanelor:

  • Atunci când tratamentele la nivelul rădăcinii (intervenții pe canal) impun protejarea a ceea ce a mai rămas din dintele natural;
  • O punte are nevoie să fie fixată cu un suport solid, dar care este, în aceeași măsură, și estetic;
  • Aspectul dintelui – forma sau culoarea – au fost afectate din anumite cauze și el trebuie corectat sau îmbunătățit.

Alege coroana care-ți place

La iDentity Clinic, medicii și specialiștii în tratamente de estetică dentară vă vor ajuta să alegeți între coroane sau fațete dentare. In funcție de mai multe criterii: considerente medicale, cerințe estetice și preț.

Funcție de materialele folosite, există mai multe tipuri de coroane:

  • Ceramică/porțelan: acestea sunt confecționate dintr-un material special pe bază de porțelan dentar, cu un aspect și o culoare foarte apropiate de cele ale dinților naturali. Coroanele pe bază de porțelan dentar sunt folosite, în special, pentru îmbrăcarea dinților din față, mai ales datorită aspectului natural, aproape identic cu al celorlalți dinți din jur;
  • Porțelan pe zirconiu: acestea sunt extrem de dure, mult mai solide decât coroanele din porțelan dentar. Coroanele pe zirconiu sunt bio-compatibile și de nunațe similare dinților naturali;
  • Porțelan pe metal: acestea sunt extrem de rezistente și durabile, și, datorită aplicării lor pe o structură metalică, oferă o priză mult mai bună pe dinte decât cele ceramice;
  • Aliaje de aur: aceste coroane sunt confecționate din aliaj de aur, cupru și alte metale. Si oferă o priză excepțională pe dinte. De asemenea, coroanele din aur nu se rup și nu tocesc suprafața dintelui, așa că dacă scrâșniți dinții în somn, s-ar putea ca aceasta să fie cea mai bună soluție.
  • Aliaje de metal: acestea sunt confecționate din metal dentar și sunt super-rezistente la coroziune, oferă o priză puternică și restaurând complet funcția de masticație. Este cel mai ieftin tip de coroană dentară.

Tratament

Montarea unei coroane dentare necesită cel puțin două vizite la cabinetul stomatologic.La prima vizită, se vor face intervenții asupra dintelui, se va lua un mulaj pentru noua coroană și se vor determina nuanțele materialului din care aceasta va fi confecționată. Până la a doua vizită, veți purta o coroană temporară care vă va permite să mâncați normal și să participați fără frica de a deschide gura la toate activitățile diurne.La cea de a doua vizită la stomatolog, va fi montată coroana permanentă. Uneori este nevoie de ajustări minore, care să permită o muscătură completă.

Fațete dentare

Aplicarea de fațete dentare a devenit cea mai populară operație de estetică dentară. Ele oferind dinților, pe viață, o nunață de alb excepțională și un aspect sănătos și atrăgător.

Fațetele dentare sunt confecționate dintr-un strat foarte subțire (0,2 mm) din porțelan sau dintr-un material compozit cu aspect natural. Fațetele dentare se lipesc permanent pe suprafața exterioară a dintelui, tehnica fiind oarecum similară aplicarii unghiilor false.

Fațetele dentare pot fi folosite pentru restaurarea aspectului dintelui în cazul fisurilor superficiale sau a ciobirii lui. De asemenea, doctorul mai poate recomanda fațetele dentare în cazul astupării unor spații mici între dinți sau pentru corectarea alinierii lor, în cazul unor mici diferențe de poziție.

Cel mai des, insă, fațetele sunt folosite pentru albirea dinților, în urma tratamentului dantura fiind un aspect sănătos, atrăgător și de un alb imaculat. Fațetele dentare dau zambetului puterea, strălucirea și farmecul pe care l-ați dorit mereu. In același timp, tratamentul presupune o intervenție minimă asupra stratului superficial al smalțului.

La iDentity Clinic folosim numai fațete de calitate de top precum și cei mai puternici adezivi astfel încât tratamentul să dureze puțin. Să prespună o minimă intervenție pe dinte sau deloc, iar rezultatele să fie strălucitoare. Experții noștri în estetică dentară sunt în măsură să vă ajute să alegeți cel mai potrivit tratament cu fațete.

Tratament

Aplicarea fațetelor dentare necesită două vizite la cabinetul stomatologic. La prima vizită, doctorul va pregăti dintele și, împreună cu dumneavoastră, va alege nuanța fațetei. Pregătirea dintelui presupune înlăturarea unei părți foarte subțiri a smalțului exterior de pe fața dintelui. Apoi se ia un mulaj care va fi trimis tehnicianului dentist pentru confecționarea fațetelor.

Fațetele for fi lipite permanent în timpul celei de a doua vizite. Inainte de lipirea lor permanentă, veți avea posibilitaatea de a vedea cum arată fațetele pe dinți.

La iDentity Clinic facem un pas dincolo de excelența în domeniul strict medical. Față de ce este de așteptat de la una din cele mai bune clinici dentare din București și vă garantăm că la sfârșitul tratamentelor veți zâmbi ferciți. Smile its your iDentity!
coroane sau fatete dentare

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum