Cum alegi cel mai bun medic dentist: sfaturi şi capcane de evitat!

  • Home
  • Blog
  • Cum alegi cel mai bun medic dentist: sfaturi şi capcane de evitat!
Dacă ai impresia că preţul sau cât de apropiată este clinica dentară de casa ta reprezintă criterii esenţiale în alegerea medicului stomatolog potrivit, mai gândeşte-te!Există atâtea alte aspecte importante, pe care este bine să le iei în considerare atunci când faci acest pas: pentru că zâmbetul este cartea ta de vizită, ai grijă de el la domiciliu, dar şi cu ajutorul aceluiaşi specialist, familiarizat deja cu tine, cu afecţiunile dentare pe care le-ai avut de-a lungul timpului, dar şi cu tratamentele deja efectuate. Iată care sunt, din experienţa noastră, cei şase paşi esenţiali în alegerea celui mai bun medic dentist!

Cum alegi cel mai bun medic dentist: Fii atent la primul contact!

Prima impresie, de neînlocuit! Este gândul cu care ar trebui să porneşti la drum atunci când îţi alegi specialistul care se va ocupa de zâmbetul tău, acum şi pe viitor. Acordă atenţie fiecărui aspect, de îndată ce ajungi la clinica dentară şi analizează modul în care medicul se raportează la tine.

Dr. Raluca Pascu,  Medic primar stomatolog, Specialist Ortodonţie si ODF, Manager MedicaliDentity® Clinic: La iDentity® Clinic ne propunem să creăm relaţii de lungă durată cu pacienţii noştri şi să le consolidăm încrederea, cu fiecare vizită! Expunem întotdeauna problemele pe înţelesul pacientului şi oferim variante de tratament, pentru că ne dorim ca cei care ne-au ales să ia deciziile în cunoştinţă de cauză. Este şi motivul pentru care nu impunem niciodată anumite proceduri şi nici nu lăsăm costul tratamentului necomunicat.  Primul lucru pe care îl realizăm atunci când un nou pacient ne trece pragul este să aflăm stadiul actual al problemelor dentare, să realizăm radiografii dentare şi ulterior să concepem un plan de tratament, care să îl ajute să obţină zâmbetul visat într-o manieră confortabilă, atât financiar, cât şi din punctul de vedere al procedurilor alese. Fără îndoială, fiecare pacient care apelează la serviciile noastre va avvea un profil complet al stării de sănătate orală încă de la prima vizită.

Respectarea programărilor, un spaţiu de aşteptare confortabil şi o primire cu zâmbet din partea angajaţilor de la recepţie reprezintă, de asemenea, criterii de alegere importante, chiar dacă nu ţin propriu-zis de munca desfăşurată de medicul stomatolog.
Însă, aşa cum ţi-am împărtăşit încă din start, fiecare aspect contează!

Cum alegi cel mai bun medic dentist: Igiena din cabinetele dentare, garanţia siguranţei

Tot din categoria primei impresii provine şi următorul aspect căruia trebuie să îi acorzi importanţă:
cabinetele stomatologice, alături de spitale, ar trebui să fie locurile în care se găsesc cei mai puţini microbi.
Explicaţia este simplă: orice sângerare minimă predispune pacientul la infecţii, care pot evolua spre complicaţii pe care nimeni nu şi le-ar dori. Curăţenia şi dezinfectarea zilnice sunt absolut obligatorii în cabinetele stomatologice. Dacă observi că igiena este precară în locul pe care l-ai ales, ar fi bine să te reorientezi, pentru siguranţa ta!

Dr. Raluca Pascu, Medic primar stomatolog, Specialist Ortodonţie si ODF, Manager Medical iDentity®Clinic: „Oferim servicii stomatologice la standarde internaţionale, iar sănătatea pacienţilor noştri, dar şi a echipei noastre sunt cele mai importante. Tocmai de aceea, luăm zilnic măsuri pentru a păstra actul medical sigur: utilizăm  substanţe pentru dezinfecţie produse în spaţiul european, utilizăm instrumentar steril,  folosim echipamente de protecţie corespunzătoare,  sterilizăm ustensilele medicale la temperaturi înalte. Aceste aspecte, plus multe altele fac imposibilă transmiterea bolilor de la un pacient la altul.”
 
La iDentity® Clinic, toate procesele sunt certificate conform ISO 9001, cel mai popular standard de management al calităţii, o dovadă în plus că normele sunt impuse şi respectate.

Cum alegi cel mai bun medic dentist: Află ce pregătire are stomatologul tău

Profesionalismul, empatia şi amabilitatea ar trebui să fie principalele criterii după care îţi alegi specialistul. Un expert, în adevăratul sens al cuvântului, te ajută să îţi atingi obiectivele propuse şi să scapi de teama care generează amânări şi, implicit, complicaţii şi riscuri pentru întreaga sănătate. Pentru că stomatologia este un domeniu cu o dinamică interesantă, medicul pe care îl alegi ar trebui să fie deschis formării continue.

 Dr. Raluca Pascu,  Medic primar stomatolog, Specialist Ortodonţie si ODF, Manager Medical iDentity®Clinic: „Pentru că ne place să ţinem pasul cu stomatologia modernă, dar şi să inovăm domeniul pe care ni l-am ales din pasiune, întreaga echipă iDentity® participă constant la cursuri de perfecţionare, ca să rămânem ancoraţi în tot ceea ce înseamnă practicile de astăzi şi de mâine şi, implicit, ca să putem oferi un act medical de calitate superioară. Congresele internaţionale ne ajută să ne conectăm cu specialişti din lumea întreagă şi să fim la curent cu inovaţiile. Învăţământul superior românesc pune baze solide acestei meserii, dar pentru a obţine rezultate frumoase, este nevoie de mult mai mult. Tehnologia evoluează fantastic, nu poţi ţine ritmul dacă te opreşti la ceea ce ai învăţat în facultate.

Poţi să arunci o privire şi pe portofoliul de cazuri rezolvate de specialist: cu siguranţă, pentru fiecare medic stomatolog este o mândrie să împărtăşească rezultatele minunate, care au pus zâmbetul pe chipul pacienţilor, la propriu!

Cum alegi cel mai bun medic dentist: Medicul face parte dintr-o echipă multidisciplinară

Îţi mai aduci aminte când mergeai la un singur stomatolog pentru orice problemă dentară? Nu mai este cazul în prezent! Ca în orice arie a medicinei, şi atunci când vine vorba despre stomatologie doctorii îşi pot alege ramurile pe care să se specializeze. Tocmai de aceea, un alt criteriu care se dovedeşte a fi important în alegerea specialistului este ca el să facă parte dintr-o echipă multidisciplinară, care poate aborda inovativ toate tipurile de afecţiuni din sfera oro-dentară, precum protetică, implantologie dentară, endodonţie, chirurgie oro-dentară sau ortodonţie şi ODF.

 

Dr. Raluca Pascu,  Medic primar stomatolog, Specialist Ortodonţie si ODF, Manager Medical iDentity®Clinic: „În clinica noastră găseşti toate specialităţile, iDentity® Clinic reuşind să ofere astfel tratamente multidisciplinare coerente, cu eficienţă maximă, fără timp pierdut şi drumuri suplimentare.  Pacientul este programat la specialistul potrivit, în funcţie de problemele descoperite. Dacă vom constata că necesită purtarea unui aparat dentar, acesta va fi direcţionat către specialistul nostru în Ortodonţie. Dacă are nevoie de un tratament de canal, va merge către un Endodont. Avem cabinete individuale şi dedicate inclusiv micilor pacienţi, precum şi specialişti în Pedodonţie care se pot ocupa în siguranţă de tratamentele copiilor.”

 

O echipă multidisciplinară oferă pacienţilor o garanţie în plus că tratamentele sunt ţintite şi de calitate, realizate de către medici cu pregătire şi cu experienţă în zona lor de activitate.

Cum alegi cel mai bun medic dentist: Tehnologia, sprijinul modern al stomatologilor

Şi pentru că suntem în plin elan tehnologic, ar fi bine să observi şi cât de digitalizată este clinica pe care ai ales-o. Stomatologia modernă beneficiază de sprijinul aparaturilor şi tehnicilor de ultimă generaţie, care reuşesc să crească însăşi calitatea actului medical.

Dr. Raluca Pascu, Medic primar stomatolog, Specialist Ortodonţie si ODF, Manager Medical iDentity®Clinic: Avem soluţii noi pentru probleme dentare vechi, iar aceste soluţii aduc avantaje atât pentru pacient, cât şi pentru medic. Nivelul de siguranţă şi de precizie al fiecărui tratament creşte semnificativ, iar durerea, scade.  Reuşim să diminuăm timpul petrecut de pacient pe scaunul de la dentist, dar şi să accelerăm vindecarea, aspecte la care, în trecut, doar puteam spera.”

Ştiai că astăzi doctorii pot depista, prin intermediul aparaturii moderne, inclusiv cariile în faze incipiente, cele care, de altfel, nici nu sunt vizibile cu ochiul liber? Sau că tratarea bolii parodontale şi albirea dentară se realizează astăzi prin intermediul aceluiaşi dispozitiv inovator, care asigură proceduri minim invazive?

Cum alegi cel mai bun medic dentist: Soluţii flexibile de plată

Să nu uităm şi de partea financiară: cu siguranţă te sperie gândul că procedurile moderne au costuri care nu te încurajează să apelezi la ele. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa! Interesează-te, înainte de toate, să afli cum procedează clinica aleasă de tine, atunci când vine vorba despre tratamentele mai costisitoare, realizate, în general, pe o perioadă mai lungă de timp şi nu te lăsa „cuceritde tarifele care par prea mici, ca să fie reale.

Dr. Raluca Pascu,  Medic primar stomatolog, Specialist Ortodonţie si ODF, Manager Medical iDentity®Clinic: Pentru că susţinem vizitele regulate la dentist, venim în întâmpinarea pacienţilor noştri cu soluţii flexibile de plată.  În acest sens, am semnat parteneriate cu mai multe entităţi financiare, pentru a vă oferi ajutor în eşalonarea plăţilor, în acord cu nevoile voastre. Tot în acest sens, am lansat şi abonamentele stomatologie, cu o valoare care porneşte de la 25 de lei pe lună. Prin intermediul lor, beneficiarii pot obţine reduceri semnificative, dar şi gratuităţi la diverse proceduri.”

Potrivit studiilor, pacienţii care apelează la abonamente stomatologice ajung mai des la dentist.

Citeste si:

Clear Filters

Cu ajutorul stomatologiei digitale, a devenit mai uşor ca oricând să capeţi o dantură perfect dreaptă, fără efort şi fără…

Programează-te acum