Cum să îngrijiţi aparatul ortodontic?

  • Home
  • Blog
  • Cum să îngrijiţi aparatul ortodontic?

 

Cum se ingrijeste aparatul dentar

În ultimii ani tot mai multe persoane poartă aparat dentar, atât cei mici, cât şi adulţii. Pe tot parcursul tratamentului este important să se acorde o atenţie specială îngrijirii orale. Pentru fiecare tip de aparat ortodontic în parte există indicaţii specifice pe care medicul ortodont vi le va recomanda.

Pentru aparatul dentar fix trebuie să aveţi grijă să vă spălaţi pe dinţi după fiecare masă, folosind periuţa interdentară recomandată de medicul specialist. De asemenea, este indicat să utilizaţi aţa dentară specială pentru aparate dentare şi duşul bucal ( waterpick). Pentru ca periajul să fie eficient trebuie să schimbaţi periuţa o dată la două luni şi să utilizaţi tabletele de identificare a plăcii bacteriene. Nu este recomandat să mestecaţi alimente dure, iar guma de mestecat nu este indicată. Trebuie respectat orarul de purtare a elasticelor, daca acestea vă sunt indicate.

Pentru aparatul dentar mobil trebuie sa aveţi foarte mare grijă de curăţarea acestuia. Aparatul trebuie spălat de două ori pe zi, iar când nu îl purtaţi trebuie să îl păstraţi curat, în cutia lui de protecţie. Poţi mânca cu aparatul în gură doar la recomandarea medicului ortodont.  Aparatul dentar mobil trebuie purtat exact cât îţi este indicat de specialistul ortodont, dacă nu îl porţi cât este necesar, tratamentul poate fi prelungit.

Purtaţi aparat dentar? Atunci trebuie să ştiţi cum puteţi avea grijă de el pentru ca tratamentul să fie eficient.

Posted by Friday, June 5, 2015

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum