Dantura imperfectă ne îmbătrânește

  • Home
  • Blog
  • Dantura imperfectă ne îmbătrânește

Cum te îmbătrânește o dantură imperfectă?

Dantura este unul din cele mai vizibile semne de îmbătrânire. Specialiștii de la iDentityClinic vă pot indica o serie de soluții pentru a le masca. În momentul în care deschidem gura ne spunem, chiar și fără să vrem, vârsta. Lipsa unuia sau a mai multor dinți este asociată cu bătrânețea, cu lipsa de vigoare și cu lipsa interesului față de cum arăți – un alt ”marker” pentru vârta a treia. La extrem, gândiți-vă la cum arăta bunicul, dimineața, înainte de a-și pune proteza. Fără sprijinul oferit de proteză, întreaga zonă a gurii se contractă, creând acea expresie inconfundabilă, de ”om bătrân”.

Cum ne îmbătrânesc dinții?

Adevărul este, însă, mult mai dur. Oasele zigomatice, nazal, precum si mandibula si maxilarul pierd și ele din volum, astfel încât țesutul moale nu mai are pe ce să se întindă corespunzător. Fără oase și fără dinți, nici pomeții obrajilor și nici buzele nu mai au pe ce să se sprijine, iar zâmbetul dispare.  În plus, dinții se tocesc și devin mai scurți. Acest fapt contribuie la reducerea volumului zâmbetului, buzele subțiindu-se treptat. În acest caz, soluția nu o reprezintă ”injectarea buzelor cu varii substanțe” ci corectarea, prin tratament, a lungimii dinților. Intervențiile stomatologice la timp ne pot ajuta să arătăm cu mult mai tineri decât suntem. Vă așteptăm la iDentityClinic să discutăm toate aspectele acestei probleme, atât cele medicale cât și cele estetice sau emoționale.

De ce o dantură albă este semn de tinerețe?

Primul semn care dă de gol vârsta este culoarea dinților. În genere, albeața danturii este asociată cu starea de sănătate, de prospețime și de… tinerețe. Odată cu trecerea anilor, culoarea dinților se modifică semnificativ. Dispar, pe rând, ”translucența”, acea strălucire atât de specifică dinților persoanelor tinere, sănătoase, viguroase, pline de viață. Apoi culoarea în sine, începe să se schimbe. Albul nu mai este alb, culoarea se inchide treptat, în diverse nuanțe de cafeniu. Fenomenul este și mai accentuat la fumători.
Albirea dinților este, astfel, o măsură prin care încercăm să ne păstrăm, măcar la nivelul aparențelor, tinerețea. Albirea profesională a dinților este unul din cele mai căutate servicii de estetică dentară în ultima vreme. Albirea profesională a dinților este o soluție accesibilă pentru a reda ”tinerețea” danturii pe care iDenityClinic o oferă în mod curent.

Implantul dentar întinerește!

Pierderea strălucirii și albeții dinților odată cu vârsta nu este singura problemă. De asemenea, dinții își pierd din volum și formă. Și acest lucru contribuie la ”îmbătrânirea” feței. Din fericire, forma dinților poate fi corectată prin fațete dentare.  Dar nici nu este nevoie să deschizi gura pentru ca expresia feței să dea semne clare de îmbătrânire. Lipsa unuia sau a mai multor dinți face ca țesutul moale să nu mai aibă puncte de contra-sprijin. Fără sprijinul dintelui, țesutul moarte cade spre interior, alterând conturul feței și conferindu-i acel aspect de ”bătrân”.
Surprinzător, studiile au arătat că persoanele care au o dantură completă nu asociază ideea pierderii unui dinte cu ”îmbătrânirea”. În schimb, persoanele care au unul sau mai mulți dinți lipsă asociază pierderea dinților cu procesul de îmbătrânire. Stomatologia modernă oferă acum soluția implanturilor dentare. Dincolo de chestiunile care țin strict de funcționalitate și de estetică, faptul că implantul este un factor de ”întinerire” poate avea efecte emoționale benefice. Vă așteptăm la iDentityClinic pentru a găsi cel mai bun implant care vi se potrivește!

Aparatul dentar nu este doar pentru tineri, este și pentru oameni maturi

Tot odată cu trecerea anilor, datorită reducerii masei și volumului dinților, aceștia tind să se aplece spre interior. Rezultatul este că buzele se arcuiesc și ele spre intrerior, accentuând trăsăturile caracteristice îmbătrânirii. În acest caz, aparatele ortodontice sunt salutare. Aparatele din linia Invisalign, pe care le recomandă și specialiștii ortodonți de la iDentityClinic, sunt o solutie pentru corectarea poziției dinților.

Ce se poate face?

Din fericire, stomatologia și estetica dentară au făcut progrese fantastice în ultimul decendiu. Vă așteptăm la cele două clinici iDentity – Băneasa și Decebal – pentru a alege impreună cele mai bune metode pentru a vă păstra strălucirea și tinerețea feței!

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum