Discromia dentară

Discromia dentara

Discromia dentară sau colorarea dinţilor reprezintă o problemă estetică ce afectează un număr mare de persoane. Dinţii se pot colora uniform sau pot fi afectaţi de câteva pete vizibile pe smalţul dinţilor.

Aceştia pot căpăta culori ce variază de la galben la maroniu sau chiar gri. Totodată, discromia dentară se poate identifica şi prin aparţia unor pete albe pe suprafaţa dinţilor.                

Cauze                

Discromia dentară este determinată de mai mulţi factori. Alimentaţia joacă un rol important în îngălbenirea dinţilorCafeaua, vinul roşu, ciocolata, ceaiul negru, coacăzele, băuturile carbogazoase şi ţigările au un puternic efect asupra danturii. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă dantura îţi schimbă culoarea, cu toate că pacienţii au acordat o atenţie deosebită igienei dentare.

Discromiile dentare pot fi determinate de o serie de factori care apar în timpul formării smalţului dentar. Cum ar fi cauzele genetice, lipsa vitaminelor A şi B din organism sau ingerarea unei cantităţi mari de fluor în timpul copilăriei.

De asemenea, discromia dentară este rezultatul consumului de medicamente, de genul antibioticelor, administrate în special în perioada copilărie.  Însă nu trebuie să uităm că igiena orală joacă un rol extrem de important în îngălbenirea dinţilor. De cele mai multe ori, igiena orală reprezintă cauza majoră ce duce ladiscromia dentarăIgiena orală precară favorizează acumularea plăcii bacteriene şi depunerea de tartru, care conduce la îngălbenirea dinţilor.

Prevenţie

În cazul discromiei dentare, prevenţia se realizează printr-o igienă orală corespunzătoare.  Printr-un periaj corect de cel puţin două ori pe zi, prin utilizarea zilnică a aţei dentare şi a apei de gură, precum şi utilizarea produselor de albire la anumite intervale de timp.

Persoanele care se confruntă cu discromie dentară trebuie să evite consumul de antibiotice. Consumul unei cantităţi mai mari de apă după fiecare masă curăţă micile descompuneri şi fragmente de alimente ce favorizează formarea bacteriilor.

Tratament

În situaţiile mai puţin grave, discromiile dentare pot fi tratate şi acasă chiar de persoana în cauză. Astfel, periajul dinţilor de cel puţin două ori pe zi, folosirea aţei dentare şi a apei de gură sunt metodele care duc la eliminarea discromiei dentare.

Tratamentul discromiei dentare poate fi realizat şi în cabinetul medicului stomatolog, prin aplicarea unor faţete dentare. Sau prin folosirea unor metode avansate de albire a dinţilor.

iDentity Clinic se specializează continuu pentru a oferi servicii de calitate pacienţilor şi pentru a obtine rezultate de exceptie.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum