Disfuncția ATM

 

Disfuncția ATM este afecțiunea articulației dintre maxilar și mandibulă. Aceasta este una dintre cele mai complexe articulații ale organismului.
Disfuncția ATM desemnează problemele care împiedică o funcționare normală a sistemului complex de mușchi, oase, ligamente.
De cele mai multe ori, disfuncția ATM este resimțită ca un trosnet sau ca un blocaj temporar.

Cauzele ce determină apariția acesteia pot fi:

Bruxismul , ocluzia dezechilibrată sau diverse traumatisme și prezintă o multitudine de simptome și de semne. Uneori este greu de constatat dacă este o disfuncție ATM sau este un alt tip de afecțiune. Simptomele fiind similare cu cele ale altor afecțiuni, însă, cu siguranță cel mai bun diagnostic îl poate pune medicul stomatolog.

Disfunctia ATM prezintă următoarele simptome:

dureri de cap, dureri și presiune în spatele globilor oculari, dureri de urechi, durere la deschiderea largă a gurii sau la masticație, blocaj al maxilarelor sau chiar deplasarea acestora, modificarea ocluziei dentare, sensibilitate a mușchilor maxilari.

Pentru tratarea afecțiunii ATM există mai multe tipuri de terapie  care pot reduce semnifictiv simptomele, însă în cazul în care articulațiile maxilarului sunt afectate și niciun tratament nu are succes, atunci este recomandată intervenția chirurgicală.

disfunctia atm

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum