Endodonția

Endodontia

Endodontia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamentul canalului radicular (tratament cunoscut popular sub denumirea de “omorârea nervului”).

Devitalizarea dintelui, îndepărtarea pulpei dentare “a nervului” din camera pulpară și canalul radicular. Fie că este rezultatul unei carii complicate sau se realizează în scop protetic implică realizarea unei obturații radiculare de mare precizie.

În clinica noastră, aceste intervenții se realizează cu aparatură și cu materiale de ultimă generație.

Endodonția presupune o deosebită atenție și îndemânare din partea medicului stomatolog. Tratamentul endodontic reprezintă cheia succesului într-o restaurare protetică sau odontală. De aceea în majoritatea cazurilor se desfasoară pe parcursul mai multor ședințe.

Endodonția este o specialitate a stomatologiei care se ocupă cu tratarea și vindecarea bolilor pulpei dentare și a ligamentelor de susținere de la vârful rădăcinii. Ceea ce trebuie să se realizeze medical pe parcursul unui tratament endodontic este:

  • Curățarea canalelor radiculare pe toată lungimea lor de resturile organice și anorganice
  • Prepararea și conformarea mecanică sau rotativă a canalelor radiculare
  • Obturarea dintelui

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum