Eroziunea dentară

Eroziunea dentara


Eroziunea dentară
 tinde să devină o problemă tot mai mare în rândul populaţiei tinere din ţările dezvoltate. Din cauza stilului de viaţă modern şi obiceiurilor alimentare, ceea ce poate avea consecinţe pe termen lung în ceea ce priveşte sănătatea dentară.
Mai exact, eroziunea dentară este un proces ireversibil de pierdere a smalţului dinţilor din cauza atacurilor chimicalelor din băuturile sau hrana pe care o consumăm.  Specialiştii susţin că eroziunea dentară sau pierderea ţesutului protector al dinţilor este asemănătoare cu carierea dinţilor. Cu deosebirea că prima este determinată de chimicale şi nu de bacterii.

Pentru că eroziunea dentară poate apărea în urma acţiunii acidului gastric care pătrunde prin esofag în cavitatea bucală. Dar şi a vomei nervoaseanorexiei sau bulimiei. Specialiştii Clinicii Stomatologice iDentity recomandă evitarea contactului direct al dinţilor cu produsele acide. Schimbarea modului de alimentaţie, reducerea consumului de mâncăruri şi băuturi acidulate. De asemenea, specialiştii recomandă evitarea spălatului pe dinţi imediat după consumul de alimente şi băuturi acidulate. În acest caz, periajul dinţilor este indicat la o oră după consumul mâncărurilor şi băuturilor acide, când smalţul îşi revine în urma atacului acid.

Pentru a preveni erodarea dinţilorconsultul stomatologic este mai mult decât necesar, cel puţin o dată la şase luni. Medicul stomatolog fiind singurul care poate diagnostica eroziunea dentară. O altă recomandare este evitarea folosirii dinţilor pentru a deschide o sticlă, un pachet, spargerea seminţelor sau roaderea unghiilor. Prin aceste acţiuni, pacienţii ajung să îşi spargă sau crape smalţul dinţilor.

Mai multe informaţii puteţi afla de la specialiştii Clinicii Stomatologice iDentity.

Clinica Stomatologică iDentity este orientată către sănătatea pacienţilor săi, având servicii personalizate pentru fiecare  dintre ei. Clinica oferă servicii clinice de înaltă calitate, tehnologie stomatologică de ultimă oră, profesionişti dedicaţi nevoilor pacienţilor. Intr-un mediu prietenos şi reconfortant. Atenţia pentru detalii îmbunătăţeşte calitatea actului medical. De aceea, echipa iDentity Clinic se specializează continuu pentru a oferi servicii de calitate pacienţilor şi pentru a obtine rezultate de exceptie.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum