Etapele tratamentului cu implant dentar: ghid detaliat

 • Home
 • Blog
 • Etapele tratamentului cu implant dentar: ghid detaliat

Etapele Tratamentului cu Implant Dentar: Ghid Detaliat

În cazul în care vă gândiți să optați pentru un implant dentar, este esențial să înțelegeți etapele procesului de tratament pentru a lua decizii informate și pentru a vă pregăti corespunzător. Iată cum se desfășoară fiecare etapă:

 1. Consultația Inițială:

  Înainte de orice procedură, prima întâlnire cu medicul specialist este crucială. Aici, veți discuta despre istoricul medical și orice preocupări legate de tratamentul propus. Este momentul potrivit să vă stabiliți așteptările și să înțelegeți în profunzime procedura.

 2. Evaluarea Preliminară:

  O evaluare amănunțită a sănătății dvs. generale și orale va fi efectuată pentru a determina fezabilitatea implantului dentar. Radiografiile și alte investigații vor fi realizate pentru a stabili planul de tratament adecvat.

 3. Discuția Planului de Tratament:

  În această etapă, medicul vă va prezenta opțiunile de tratament disponibile, inclusiv aspectele financiare implicate. Este momentul potrivit să discutați despre costuri și să clarificați orice nelămuriri legate de procedură.

 4. Pregătirea Pacientului:

  În unele cazuri, pot fi necesare proceduri preliminare precum extracții dentare sau tratamentul bolilor parodontale pentru a pregăti cavitatea bucală pentru implanturi. Aceste etape sunt esențiale pentru succesul tratamentului ulterior.

 5. Inserarea Implantului:

  Implantul propriu-zis este plasat în osul maxilarului în timpul acestei etape. Procedura se realizează sub anestezie locală sau sedare profundă, iar pacientul nu ar trebui să simtă durere. Există mai multe tipuri de abordări, iar medicul va recomanda cea mai potrivită în funcție de situația dvs. specifică.

 6. Vindecarea și Osteointegrarea:

  Perioada de vindecare este crucială pentru succesul implantului. Este esențial să urmați indicațiile medicului pentru a asigura o osteointegrare corespunzătoare. Durata acestei etape poate varia în funcție de fiecare pacient în parte.

 7. Amplasarea Suprastructurii:

  După ce implantul s-a integrat corespunzător în os, se procedează la amplasarea suprastructurii, care poate fi un bont protetic sau alt dispozitiv protetic necesar. Este o etapă importantă pentru obținerea rezultatului final dorit.

 8. Fixarea Lucrării Dentare:

  Ultima etapă implică fixarea efectivă a coroanei, punții sau protezei pe implant sau implanturi. Aceasta se ajustează pentru a asigura confortul și funcționalitatea optimă.

În cadrul clinicii iDentity, lucrările protetice sunt realizate cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM din materiale estetice și biocompatibile, asigurându-vă cele mai bune rezultate estetice și funcționale.

Dacă sunteți în căutarea unui tratament cu implant dentar, contactați-ne pentru o consultație inițială și un plan de tratament personalizat.

Citeste si:

Clear Filters

Cu ajutorul stomatologiei digitale, a devenit mai uşor ca oricând să capeţi o dantură perfect dreaptă, fără efort şi fără…

Programează-te acum