Există o legătură între afecțiunile gingivale grave și boala Alzheimer? Se pare că da!

  • Home
  • Blog
  • Există o legătură între afecțiunile gingivale grave și boala Alzheimer? Se pare că da!

Cum poate să existe o legătură între afecțiuni gingivale și boala Alzheimer? Afecțiunile gingivale, precum parodontoza, pot avea efecte majore asupra activității creierului. Așa arată o serie de cercetări recente din Statele Unite. Bacteria Porphyromonas gingivalis, agentul patogen care conduce la parodontoză cronică poate pătrunde în creier. Aici poate produce efecte caracterisitce Alzheimer-ului. Aceasta este concluzia unui studiu publicat de curând în publicația americană de specialitate The Journal of Alzheimer Desease.

 

Care este legătura între afecțiunile gingivale și Alzheimer?

Studiul a arătat că bacteria Porphyromonas gingivalis poate invada și prolifera în țesutul nervos. Aceasta arată existența unei legături între acest agent patogen și afecțiunile neuronale degenerative precum boala Alzheimer.

Această conexiune între afecțiunile parodontale și afecțiunile neuronale degenerative a făcut obiectul unui alt studiu prezentat recent în publicația de specialitate Neurology. Studiul a fost realizat pe 9.000 de pacienți timp de 20 de ani. Aceasta a arătat că există o legătură statistică între persoanele care suferă de parodontoză și cei care suferă de demență.

 

Dr. Ada Angheluță, specialist parodontolog iDentity Clinic: ”Parodontoza este legată de multe afecțiuni!”

Concluzia pe care o desprindem și din aceste studii este simplă: minte sănătoasă în organism sănătos. Știam că parodontoza este legată de o serie întreagă de afecțiuni grave. Printre ele se numără: reumatismul poliarticular acut, boli cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitate sau sindromul metabolic. Încă o dată se demonstrează că sănătatea orală este esențială pentru starea de sănătate a întregului organismspune Dr. Ada Angheluță, medic specialist parodontolog iDentity Clinic.

Astfel, medicii de la iDentity® Clinic consideră că prevenirea afecțiunilor gingivale trebuie să constituie o prioritate. Cu precădere la persoanele adulte și în special a parodontozei. Afecțiunile gingivale și parodontale sunt prin definiție infecții provocate de bacterii. Ele constituie, deci, urgențe. Parodontozele au implicații potențiale severe la nivelul organismului, dacă sunt lăsate netratate.

 

Dr. Raluca Pascu CEO iDentity Clinic: ”Prevenția este cea mai bună cale!”

Dr. Raluca Pascu, CEO iDentity® Clinic: ”Pentru a preveni infecțiile cu Porphyromonas gingivalis vă invităm la clinică unde vă vom realiza tratamente revoluționare ale parodontozei utilizând aparatura premium de care dispun clinicile iDentity, printre puținele clinici din țară care dispun de o astfel de aparatură.

Specialiștii parodontologi de la iDentity® Clinic recomandă curățirea profesională a dinților și îndepărtarea regulată a plăcii bacteriene. La iDentity® Clinic folosim stația AirFlow Prophylaxis Master by EMS un aparat de ultimă generație care poate îndepărta eficient biofilmul și tartrul.

AirFlow Prophylaxis Master este inclus în Guided Biofilm Therapy (GBF), un protocol de tratament al trartrului și a biofilmului dezvoltat de concernul elvețian EMS, cei mai mari producători de echipamente de profilaxie stomatologică din lume.

GBF este minim invaziv, eficient și sigur. El asigură îndepărtarea biofilmului atât la nivel supragingival cât și subgingival. GBF conține, de asemenea, un ghid de bune practici pentru pacienți, motivându-i să urmeze o alimentație sănătoasă și o igienă orală corespunzătoare.

Atât în cazul afecțiunilor gingivale, cât și în cazul celor neurodegenerative precum demența senilă și boala Alzheimer, și în cazul parodontozei cu cât intervenția medicului este mai timpurie, cu atât cresc șansele unui tratament de succes. Vă așteptăm la clinicile iDentity pentru un diagnostic rapid și precis precum și pentru tratamente cu tehnologii de ultimă oră pentru parodontoză și alte afecțiuni ale gingiilor.

Citeste si:

Clear Filters
Programează-te acum