Extracţia dentară şi situaţiile în care este necesară

  • Home
  • Blog
  • Extracţia dentară şi situaţiile în care este necesară

Extractia dentara

Extracţia dentară este o procedură ce constă în înlăturarea unui dinte bolnav. În condiţiile în care nu există nicio alternativă pentru salvarea acestuia. Pentru că nimeni nu îşi doreşte să îşi piardă dinţii naturali, medicul dentist analizează toate alternativele posibile pentru a păstra dinţii pacientului. Însă în funcţie de gravitatea problemelor stomatologice ale acestuia, dentistul poate ajunge la această soluţie.

Sunt situaţii în care se apelează la extracţia dintelui din motive estetice, dinţii fiind prea înghesuiţi în cazul tratamentelor ortodontice. O altă problemă gravă ce duce la pierderea dinţilor este şi boala parodontală. În acest caz dinţii devin deseori mobili, astfel încât pentru extracţia acestora nu este necesară intervenţia chirurgicală. Medicul stomatolog poate realiza extracţia cu un instrument dentar special.

În cazul pacienţilor care suferă de tulburări sangvine, tulburări cardiace, epilepsie, diabet medicul chirurg va avea o abordare specială.

Iar în cazul pacienţilor cu afecţiuni inflamatorii acute ale mucoasei oro-faringiene de natură virală, fungică sau bacteriană, extracția dentară se temporizează până la vindecarea afecțiunilor acute.

Specialiştii noştri în chirurgie dentară vă stau la dispoziţie cu mai multe informaţii despre extracţia dentară.  Aceștia vă pot ajuta în rezolvarea problemelor dumneavoastră stomatologice.

extractia dentara

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum