Faţetele dentare îţi redau zâmbetul de vis!

  • Home
  • Blog
  • Faţetele dentare îţi redau zâmbetul de vis!

 Fatetele dentare

    Faţetele dentare sunt învelişuri subţiri care se aplică pe suprafaţa dinţilor frontali şi pot îmbunătăţi atât culoarea dinţilor, cât şi forma sau poziţia acestora. Faţetele dentare se realizează din material compozit, zirconiu sau ceramică. Faţetele ceramice sunt realizate dintr-un porţelan foarte rezistent şi sunt calitativ superioare faţetelor din material compozit.

După evaluarea sănătății dentare și generale, medicul specialist va realiza un model dentar prin care vă va prezenta felul în care veți arăta cu faţete dentare. Pentru montarea faţetelor există două tipuri de proceduri. Prima procedură presupune utilizarea fațetelor subțiri de ceramică (pana la 0,3mm), acestea sunt atașate direct pe suprafața dinților, fără a fi necesară șlefuirea dinților. Procedura se realizează în termen de o oră. Cealaltă procedură implică șlefuirea minim invazivă a smalțului dentar înainte ca fațetele să fie aplicate. În cazul acestei intervenții nu se va îndepărta nervul, iar fațetele dentare (până în 0,5mm) funcționează ca jumătăți de coroană care sunt atașate dintelui prin înlocuirea smalțului dentar. Această procedură se realizează pe parcursul a două ședințe de tratament.

Pentru atașarea fațetelor dentare nu este nevoie de anestezie, pentru că nu veți simți nicio durere.

Fațetele dentare se recomandă pentru următoarele cazuri:

-pentru acoperirea dinților fisurați, ciobiți, sau sparți

-pentru acoperirea dinților pătați, colorați inestetic

-pentru acoperirea dinților cu anomalii: dinți prea mari sau prea mici, dinți strâmbi, dinți înghesuiți

Fațetele dentare se aplică doar pe dinți sănătoși, dacă dinții sunt fracturați sunt necesare coroane dentare. În cazul de bruxism nu se pot aplica fațete dentare, deoarece acestea pot fi sparte sau ciobite.

Specialiștii noștri vă stau la dispoziție cu toate informațiile de care aveți nevoie.

 

fatetele dentare

 

 

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum