Fațetele dentare

Ce alegem: Fațetele dentare sau lumineers?

Aplicarea fațetelor dentare reprezintă o metodă eficientă de corectare a aspectului dinților cu rezultat imediate. Materialele din care sunt confecționate fațetele s-au modificat radical în ultimii ani. Progresul tehnologica permis fabricarea de fațete dentare din ce în ce mai subțiri și mai rezistente.

Din ce sunt fabricate fațetele dentare?

În prezent, se folosesc mai multe tipuri de materiale pentru producerea fațetelor:

  1. a) Porțelan/Ceramică
  2. b) Disilicat de litiu (un porțelan foarte subțire și foarte puternic)
  3. c) Da Vinci (un porțelan foarte subțire)
  4. d) Mac (foarte puternic și rezistent la pete)
  5. e) materiale compozite
  6. f) materiale nanoceramice pentru acoperire (cea mai nouă tehnologie)

 

Care sunt deosebirile dintre fațetele clasice și Lumineers?

Cea mai a mai importantă caracteristică ce le deosebește este tehnica de realizare. Fațetele au nevoie de îndepărtarea unui strat subțire de smalț dentar înainte de a fi montate. Lumineers se aplică direct, fără nicio operație preliminară (no prep). Faptul că lumineers se aplică fără pregătire poate constitui și un avantaj și un dezavantaj. Avantajul este că se economisește timpul cu pregătirea dinților. Pe de altă parte, acest fapt limitează drastic aplicarea lor doar la dinți perfect sănătoși și perfect aliniați. Spre deosebire, în timpul operațiunilor de pregătire pentru fatetele clasice  dintele poate fi tratat, îndreptat iar alinierea dinților poate fi corectată.

Ce fațete se potrivesc cel mai bine ca si culoare?

A doua diferență majoră între fațete și lumineers este culoarea. Fațetele din ceramică sunt translucide și oferă o culoare naturală, apropiată de cea a celoralți dinți. De asemenea, ceramica eMax permite fabricarea de fațete care îmbunătățesc culoarea dinților, indiferent de cât de închisă este culoarea dinților originali. Lumineers nu pot fi aplicate, în principiu, pe o dantură de nuanță mai închisă și să se obțină rezultate #strălucitoare#.

Ce alegem: ceramică emax sau porțelan cerinat?

O a treia diferență împortantă este că cele mai multe tipuri de fațete sunt fabricate din ceramică, în timp ce lumineers sunt fabricate din porțelan cerinat. Fațetele din ceramică eMax sunt mult mai dure și rezistente la uzură decât cele din porțelan cerinat.

 

Doar medicul stomatolog specialist poate să vă recomande care dintre tipurile de fatete vi se potrivesc.

Alegerea uneia dintre cele două proceduri este determinată de starea dinților pacientului, a scopului intervenției (acoperirea fisurilor, corectarea ciobiturilor, albirea dinților etc).

Vă așteptăm la iDentityClinic pentru a alege fațetele care vi se potrivesc, care vă protejează și întăresc dinții și vă oferă zâmbetul perfect.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum