Fluorizarea dinţilor

Fluorizarea dintilor

Fluorul este acea substanţă minerală care intră în componenţa ţesuturilor dure ale organismului, cartilaje, oase, dinţi. Acesta se găseşte în apă, aer, diverse alimente, cum ar fi sarea,etc.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a dinţilor, fluorizarea este o metodă eficientă de prevenire a cariilor dentare. Prin incorporarea sa în smalţul dintelui, permiţându-i acestuia să reziste atacului acizilor. Prin tratamentul de fluorizare se suplimentează cantitatea de fluor a dinţilor, cu  scop profilactic.

Indicaţii terapeutice 

Procedura de fluorizare este indicată în mod special copiilor cu vârsta între 6 – 16 ani, în perioada de formare a dinţilor permanenţi şi are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase şi de a reduce progesia cariilor existente. Însă nu doar copiii pot beneficia de tratamentul cu fluor ci şi adulţii. În categoria persoanelor care pot fi supuse unui tratament de fluorizare, se încadrează persoanele cu predipoziţie pentru dezvoltarea cariilor dentare. Pacienţii cu restaurări dentare sau aparate ortodontice, pacienţii care suferă de disfuncţii ale glandelor salivare sau cei care au fost supuşi radioterapiei. Cu un flux salivar scăzut, dar şi persoanele care doresc o albire profesională, înainte şi după tratament.

Modalitate de realizare 

Fluorizarea se poate realiza atât în cabinetul medicului stomatologic cât şi acasă. În cabinetul stomatologic, pacienţii pot folosi paste de dinţi cu o concentraţie scăzută de fluor paste de dinţi, soluţii, geluri  sau lacuri care conţin fluor.  De asemenea un aspect important, ce trebuie reţinut, este faptul că fluorizarea se realizează doar după efectuarea unei igienizări perfecte a cavităţii bucale, prin periaj profesional, detartraj.

Medicii stomatologi recomandă ca după tratamentul de fluorizare, persoana în cauză să nu bea şi să nu mănânce timp de 30 de minute. Pentru că fluorizarea dinţilor este esenţială în prevenirea cariilor dentare. Tratamentul presupune realizarea în permanenţă a unei igiene orale riguroase, adică un periaj dentar efectuat corect de cel puţin două ori pe zi şi controale periodice la medicul stomatolog.

În ceea ce priveste tratamentul de fluorizare a dinţilor realizat acasă, pacienţii pot folosi paste de dinţi cu o concentraţie scăzută de fluor.

Riscuri 

În momentul în care fluorul este ingerat în cantităţi mari şi într-o formă concentrată, acesta devine periculos. Prea mult fluor la o vârstă fragedă poate determina discromii ale dinţilor permanenţi. Discromiile se manifestă sub forma unor linii sau pete albe, neregulate, pe suprafaţa dinţilor şi se numeşte fluoroză dentară.

Mai multe informaţii puteţi afla de la specialiştii iDentity Clinic.

Clinica Stomatologică iDentity este orientată către sănătatea pacienţilor săi, având servicii personalizate pentru fiecare  dintre ei. Clinica oferă servicii clinice de înaltă calitate, tehnologie stomatologică de ultimă oră, profesionişti dedicaţi nevoilor pacienţilor. Atenţia pentru detalii îmbunătăţeşte calitatea actului medical. De aceea, echipa iDentity Clinic se specializează continuu pentru a oferi servicii de calitate pacienţilor şi pentru a obtine rezultate de exceptie.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum