Gutierele dentare

Gutierele dentare, parte esențială a echipamentului sportiv

S-a deschis sezonul sporturilor de vară și pentru adulți și pentru copii. Vremea frumoasă din ultimele zile a facut ca trotinetele, bicicletele, patinele cu rotile, skateboard-urile să fie scoase rapid de la locul de depozitare. La fel și căștile de protecție, cotierele și genuncherele. Din ce în ce mai mulți copii  -dar și adulți – practică sporturi „extreme”. Aceste sporturi se numesc „extreme” dintr-un simplu motiv: riscul de a te alege cu o căzătură frumoasă, urmată de o fractură este „extrem” de mare.

Și, dacă avem atâta grijă de cap, mâni, coate și genunchi, de ce nu am avea aceeași grijă și față de dinți? O fractură – nu că ar fi o plăcere – se vindecă singură, după 4-6 săptămâni în ghips. Un dinte rupt, însă, se repară doar la cabinetul stomatologic.

 Gutierele dentare protejează dinții în caz de impact

iDentity Cliniv vă sfătuiește ca odată cu bicicleta, skate-ul, rolele și alte jucării pentru copiii de toate vârstele, să aveți pregătite și gutiere dentare. Gutierele dentare nu sunt numai pentru boxeri sauu pentru practicanții de arte marțiale. Ele sunt dispozitive medicale care imobilizează  dantura în ansamblul ei, fiind protejată și integritatea fiecărui dinte în parte.

iDentity Clinic recomandă purtarea gutierelor dentare, în special de către copii, indiferent de sportul pe care îl practică. Gutierele sunt, de asemenea, utile nu numai în cazul sporturilor extreme dar și a unor jocuri de echipă precum: handbal, baschet și chiar fotbal. O lovitură în zona gurii în timpul unui meci de baschet  -ca să nu mai spun de unul la un meci de handbal – e dureroasă. Ruperea unui dinte, însă, este o chestiune medicală serioasă.

Gutiere prefabricate sau gutiere la comandă?

Gutierele dentare sunt fabricare din silicon, putând avea grade diferite de rigiditate.

Există două tipuri mari de gutiere dentare:

  1. Prefabricate
  2. Pe comandă

Gutierele prefabricate pot fi achizitionate de la magazine de echipamente sportive și de la unele farmacii.  Ele sunt produse în mărimi standard (S, M, L) pentru adulți și pentru copii. Gutierele prefabricate au dezavantajul major că nu se mulează perfect pe conturul danturii așa că nu sunt extrem de confortabile la purtat.

Gutierele făcute pe comandă se confecționează de către medicul stomatolog și urmează conturul exact al danturii celui care o poartă.  Fiind produse “pe măsură”, gutierele la comandă sunt confortabile la purtat și asigură, în același timp, o protecție mai bună. Drept bonus, se poate alege chiar și culoarea gutierei.

iDentity Clinic recomandă gutierele pe comandă

Stomatologii de la iDentity Clinic recomandă gutierele pe comandă. Beneficiile sunt evidente: protecție mai bună și confort în purtare. Nu în cele din urmă, alegerea unor culori care să scoate în evidență personalitatea celui care o porta și specificul sportului pe care îl practică e un avantaj.

Operațiunea de confecționare a unei gutiere dentale pe comandă este relativ simplă. Mai întâit se face un control stomatologic de rutină. Apoi, purtătorului gutierei i se ia o amprentă dentară, fie pe calea clasică a mulajului, fie digital. La iDentity Clinic, toate amprentele dentare se iau cu ajutorul unui scanner digital 3D. Pe baza imaginii, tehncianul va confecționa apoi gutiera, din tipul de silicon cel mai potrivit și în culoarea aleasă de beneficiar.

Deși este ceva mai scumpă decât cea prefabricată, gutiera dentară la comandă este alegerea potrivită. Investiția în oricare tip de gutieră este incomparabil mai ieftină decât un tratament de reconstituire a unui dinte, rupt, fisurat sau ciobit.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum