Care sunt cele mai eficiente dispozitive pentru îndepărtarea plăcii dentare?

  • Home
  • Blog
  • Care sunt cele mai eficiente dispozitive pentru îndepărtarea plăcii dentare?

Dacă vă întrebați care sunt cele mai eficiente dispozitive în prevenirea cariilor și a bolilor parodontale cercetătorii australieni au răspunsul : periile interdentare.

Medicii de la iDentityClinic recomandă și ei folosirea periei interdentare pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și asigurarea igienei. Periuțele interdentare sunt dispozitive care nu ar trebui să lipsească din casă, sunt de părere medicii de la iDentity Clinic.

Periuța interdentară, mai eficientă decât ața dentară și scobitorile de lemn!

Cercetătorii au descoperit că folosirea periei interdentare este mai eficientă decât folosirea aței dentare sau a scobitorilor de lemn în îndepărtarea plăcii bacteriene. Asigurarea unei igiene corecte și îndepărtarea continuă a plăcii dentare și a tartrului reduc de asemenea riscul gingivitei și a altor afecțiuni.

Concluzia generală a studiului australian este că ”peria interdentară poate fi mai eficientă în eliminarea plăcii bacteriene decât celelalte dispozitive interdentare cu condiția ca spațiile interdentare să fie accesibile”.

Cele mai importante concluzii:

  • Periajul interdentar plus spălarea dinților a fost mai  eficient în eliminarea plăcii bacteriene decât simplul periaj al dinților
  • Periile interdentare și jeturile de apă s-au clasat în top 10 al dispozitivelor care reduc sângerarea gingivală.
  • Utilizarea suplimentară a periei interdentare sau a aței dentare, spre deosebire de simpla spălare a dinților, poate reduce gingivita.
  • Periile interdentare pot fi mai eficiente decât ața dentară.
  • Irigatoarele orale îmbunătățesc sănătatea gingivală mai mult decât simpla spălare a dinților.

Autorii studiului au recomandat doctorilor să stabilească individual ce dispozitiv este cel mai potrivit pentru nevoile de îngrijire ale fiecărui pacient în parte.

Alegeți ce vi se potrivește!

„Profesioniștii din domeniul sănătății orale recomandă fiecărui pacient acele dispozitive pentru asigurarea igienei orale care i se potrivesc cel mai bine, pe care le suportă cel mai bine și care funcționează cel mai bine pentru el. Nici unul dintre ele : periuța simplă și pasta de dinți, periuța interdentară, irigatoarele orale sau ața dentară nu poate, singur, să asigure o igienă completă. Noi recomandăm folosirea lor complementară. În plus, nici unul din aparatele folosite acasă nu înlocuiește detrartrajul profesional sau o curățare profesională a dinților la iDentity Clinic ” concluzionează și dr. Ada Angheluță medic specialist parodontolog la iDentity Clinic

Vă așteptăm în cele două clinici iDentity pentru a discuta cu specialiștii noștri toate aspectele unei curățări profesionale a danturii. Pentru o programare, puteți să ne sunați la unul din numerele de telefon: 0728 000 011 (iDentity Băneasa) sau 0728 000 012 (iDentity Decebal)  sau să ne scrieți la adresa office@identity.ro

 

 

 

Citeste si:

Clear Filters
Programează-te acum