Implantologie dentarā

Implantologie dentara

Implantul dentar reprezintă în fapt o rădăcină artificială, din titan sau zirconiu, ce înlocuiește rădăcina naturală a dintelui. Acesta are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punți dentare. Atunci când pe arcadă nu mai sunt prezenți dinți sau când cei prezenți nu se califică pentru un tratament dentar de success.

La iDentity Clinic implantul dentar reprezintă o opțiune de tratament disponibilă pentru pacienții cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți. Implanturile dentare sunt confecționate din titan și se integrează în osul alveolar. Peste acestea se poate aplica o lucrare protetică fixă sau mobilizabilă.

Marele avantaj al folosirii unui implant dentar în cazul înlocuirii unui dinte lipsă este că nu se mai impune prelucrarea dinților vecini. Intervenția chirurgicală de aplicare a  implantului dentar se face cu ajutorul unui fiziodispenser – micromotor sub comandă computerizată. De asemenea se face apel la utilizarea celor mai moderne materiale și tehnici de augmentare.

Titanul este un metal foarte bine tolerat de corpul uman. Acesta este principalul material din care sunt confecționate implanturile, fiind biocompatibil. În ultimii ani, se încearcă utilizarea unui alt metal biocompatibil și anume zirconiul, cu calități mecanice și estetice deosebite, dar mai scump decât titanul.

Pentru a se pune un implant, calitatea osului este foarte importantă.

Un os prea moale sau prea subțire nu poate fi folosit pentru aplicarea unui implant. Înainte de a se recurge la o asemenea procedură,  pacientul este sfătuit să își facă mai multe analize pentru a vedea dacă structura osului este optimă. Astfel de analize performante se fac la un computer tomograf care analizeaza calitatea osului mandibulei sau maxilarului.Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum