Implantul dentar – cea mai bună metodă de înlocuire a dinţilor lipsă

  • Home
  • Blog
  • Implantul dentar – cea mai bună metodă de înlocuire a dinţilor lipsă

 

Implanturile dentare

În ultimii 25 de ani stomatologia s-a dezvoltat foarte mult prin apariţia implantului dentar. Astăzi, implanturile dentare sunt extrem de căutate şi de necesare în cazul pacienţilor cărora le lipseşte unul sau mai mulţi dinţi.

Implantul dentar este o o piesă din titan, sub forma unui şurub. Acesta se inserează în os şi se acoperă cu o coroană ceramică ce reproduce exact forma şi culoarea dinţilor naturali. Inserarea se face după ce locul extracţiei este vindecat sau imediat după extracţie, printr-o intervenţie chirurgicală care nu este complicată. Durerea resimţită de pacient nu este mai mare ca în cazul unei extracţii dentare. După integrarea implantului în os, acestuia i se ataşează o altă piesă metalică numită bont protetic, deasupra căreia medicul stomatolog va plasa coroana, puntea sau proteza care va înlocui dintele sau dinţii lipsă.

Pentru a beneficia de tratamentul cu implan dentar trebuie să consultaţi medicul specialist. Vârsta nu este un criteriu de selecţie, însă cel mai mult contează vârsta edentaţiei, mai exact de cât timp lipseşte dintele de pe arcadă. Cu cât se face mai târziu înlocuirea dintelui lipsă, cu atât osul care va primi implantul poate suferi modificări importante, creasta alveolară se poate atrofia.

Implantul dentar îţi oferă un confort sporit nu doar pentru estetică ci şi pentru uşurinţa igienizării.  Dinţii susţinuţi de implanturi vor arăta şi vor funcţiona ca şi dinţii naturali. Tratamentul cu implanturi dentare îmbunătăţeşte concret calitatea vieţii.

implanturile dentare

Tratamentul cu implanturi dentare îmbunătăţeşte concret calitatea vieţii.

Posted by Thursday, May 28, 2015

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum