Implantul dentar, o soluție medicală la o problemă emoțională

  • Home
  • Blog
  • Implantul dentar, o soluție medicală la o problemă emoțională
Implantul dentar, o soluție medicală la o problemă emoțională

Implantul dentar este  cea mai sigură cale de a reda zâmbetul și starea de bine a unei persoane. Implantul dentar este, în fapt, un dinte artificial având aspect identic cu al unui dinte natural. Un implant dentar este o soluție pe terment lunga lipsei unui dinte, iar integrarea sa este aproape perfectă. Rata de succes a implanturilor dentare la iDentity Clinic este de peste 95%. Un implant dentar reprezintă o soluție medicală la o problemă care este, în mare parte, una emoțională.

”De 15 ani de când lucrez în domeniul acesta, nimeni nu a intrat în cabinet și să spună: Domnu doctor, aș vrea să-mi repar dantura ca să pot să mestec mai bine!”.  Toți, dar absolut toți pacienții spun ”Domnu doctor, dinții mei arată îngrozitor și trebuie să fac ceva, așa nu se mai poate” spune doctorul Mihnea Nica, specialist în implantologie dentară în cadrul echipei iDentity Clinic.

Care sunt efectele emoționale ale unei danturi compromise?

Toți specialiștii de la iDentity Clinc sunt conștienți de efectele emoționale adverse pe care o dentiție incompletă, compromisă de afecțiuni gingivale severe, le pot avea asupra oamenilor. Felul în care deschidem gura, felul în care zâmbim, contribuie enorm la conturarea expresiei feței unui om. Nu trebuie uitat că 55% din comunicarea non-verbală este dată de expresia feței.

Studiile au arătat că persoanele cu dantura incompletă au probleme de comunicare. Dificultăților de pronunție li se adaugă și teama de a vorbi în public, de a ”deschide gura”. Aceasta duce, mai departe, la dificultăți de relaționare, la slabe rezultate profesionale, cu efecte asupra stimei de sine și chiar la stări depresive. La fel de devastator poate fi și impactul asupra vieții afective, căci da, în dragoste un zâmbet face cât o mie de cuvinte.

 La iDentity Clinic, refacem zâmbete, nu dinți

”Noi nu tratăm dinți, noi refacem zâmbete” spune doctorul Mihnea Nica, specialist în implantologie dentară în cadrul echipei iDentity Clinic. În acest proces complex ne folosim de stomatologia digitală pentru a fi siguri că ajungem la rezultatele pe care pacientul și le-a dorit. În stomatologia digială, procesul de reconstrucție începe cu realizarea unei imagini digitale a danturii folosind aparatele noastre high-definiton low radiation și scannerul digital. Apoi, cu ajutorul unor programe speciale putem să configurăm cu precizie întreaga operațiune de inserare a implantului, de montare a bontului și a coroanei ce-l acoperă. Astfel, pacientul poate vizualiza rezultatul final chiar înainte de operație. Folosim numai implanturi din materiale speciale ce favorizează procesul de osteointegrare, iar procedurile se execută sub microscop și ghidate digital. Astfel, putem aduce dantura cat mai aproape de perfecțiune, funcțional și estetic. Stomatologia digitală a revoluționat felul în care gândim și tratăm problemele dentare.

 Beneficiile emoționale ale implantului dentar

Un implant dentar fixat corespunzător, acoperit cu o coroană din materiale biocompatibile, va face ca noul dinte să arate, să se simtă și să funcționeze ca unul natural. Astfel, beneficiarul implantului va putea să vorbească mai bine și mai clar, să socializeze fără teamă și cu încredere. De asemene, el va putea să zîmbească din nou și să râdă cu gura până la urechi la glumele prietenilor. Uitați de reclamele cu mușcături din măr, pur și simplu gustați viața din plin, cu tot ce înseamnă ea!

 

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum