Inapoi la școală…și la controlul stomatologic

  • Home
  • Blog
  • Inapoi la școală…și la controlul stomatologic

Prima grija a zilei, periajul dentar

Cum vacanța de vară s-a cam terminat, este timpul ca să reintroducem o serie de reguli care s-ar putea să fi fost uitate pe timpul verii, cu toate aventurile ei.

Prima regulă care trebuie (re)introdusă este aceea a periatului dinților de cel puțin două ori pe zi.  Periajul regulat al dinților de lapte poate fi cea mai eficientă metodă de asigurare a igienei orale a copiilor. Faptul că cei mici se scoală din nou de dimineață la ore fixe ajută la urmarea unui ritual matinal din care peria și pasta de dinți nu trebuie să lipsească. Asigurați-vă că năzdrăvanii chiar își periază corect și sârguincios dinții. Nu vă supărați prea tare când încearcă să vă plăcălească, mestecând doar un pic pasta de dinți și clătindu-se zgomotos. E natural ca la vârsta lor să încerce să vă păcălească, dar fiți vigilenți, căci sănătatea dinților de lapte este la fel de importantă ca și păstrarea sănătății dinților maturi. Da, obiceiurile bune – ca și cele mai puțin bune, de altfel – se deprind și se consolidează în copilărie.

Periajul dentar și folosirea aței dentare în mod corect presupun deprinderea unor tehnici, așa că o vizită la un cabinet specializat în stomatologie pediatrică sau pedodonție este de mare ajutor. Doctorul specialist îl va ajuta pe copil să le deprindă astfel încât periatul corect al dinților să devină un obicei de o viață, cel mai important mijloc pentru menținerea unei igiene orale corespunzătoare.

Ora de stomatologie

Orarul oricărui școlar TREBUIE să cuprindă și ora de stomatologie. Da, ora la dentist este la fel de importantă ca și ora de română sau cea de matematică.  Copiii trebuie să se deprindă să meargă fără teamă la stomatolog pentru tratamente preventive. Ei trebuie să învețe de mici să aibă grijă de dantura lor. De asemenea, tratamentul dinților de lapte este la fel de important pentru copiii mici ca și vizitele regulate și tratamentele de la vârste mai mari. Controlul la timp și tratarea dinților de lapte pot preveni dezvoltarea unor afecțiuni mult mai grave, în viitor.

Vizitele regulate la stomatolog – cel puțin o dată la 6 luni – permit descoperirea la timp și tratatamentul corespunzător al cariilor. Conform unor studii din Statele Unite, 20% din copiii cu vârste între 2 si 18 ani, au carii nedescoperite și netratate !

O vizită la stomatolog devine obligatorie atunci când observati că:

  • Un dinte de lapte a căzut mai repede decât era de așteptat;
  • Dinții – chiar cei de lapte – sunt strâmbi sau nu sunt aliniați;
  • Probleme de masticație;
  • Dinții de sus și cei de jos nu se ating;
  • Exista spațiu mare între dinții de sus și cei de jos, când arcadele dentare sunt în contact.

 

Școala și aparatele dentare

În ultimii ani, aparatele dentare pentru îndreptarea și alienerea dinților au devenit parte a rechizitelor școlare. Ne place sau nu, copiii din ziua de azi sunt mult mai atenți la unele aspecte estetice decât erau generațiile anterioare.

Începutul unui nou an școlar reprezintă o bună ocazie pentru a merge la stomatolog și a alege un aparat dentar corespunzător.

Adevărul este că un copil cu dinți sănătoși, drepți și aliniați corespunzător, va mesteca mai bine, va avea o dicție mai bună, va vorbi mai clar și mai fluent, cu efecte directe asupra abilităților de a performa la școală și în grupul de prieteni.

 controlul stomatologic

Identity Clinic, alegerea ideală pentru stomatologia copiilor în București

Recunoaștem importanța tratamentelor dentare pentru copii precum și problemele speciale pe care îngrijirea danturii copiilor le presupune.

Identity Clinic are un cabinet special dedicat intervențiilor pentru copii, cu instrumentar și aparatură adaptate dimensiunilor gurii micuților.
De asemenea, avem doctori specializați în stomatologie pediatrică. Facem tot ce ne stă în putință ca toți copiii să se simtă în siguranță și confortabil în timpul tratamentelor.

Putem spune, fără falsă modestie, că suntem un centru de excelență al stomatologiei pentru copii în București.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum