Indicaţii după extracţia dentară

  • Home
  • Blog
  • Indicaţii după extracţia dentară

Indicatii extractie dentara

 

Extracţia dentară se aplică în situaţiile în care păstrarea dintelui nu este o soluţie favorabilă pentru sănătatea pacientului. Despre situaţiile în care este necesară extracţia dentară puteţi citi şi aici.

Ce trebuie sa tinem cont dupa extractia dentara

1. Dacă prezentaţi un caz în care vi s-a făcut o extracţie dentară atunci trebuie neapărat să ştiţi ce paşi trebuie să urmaţi după această procedură.

2. Menţineţi compresa la locul extracţiei chirurgicale timp de două ore

3. 48 ore după extracţia dentară nu se vor consuma alimente fierbinţi sau reci, se recomandă doar alimente moi, la temperatura camerei.

4. Este indicat ca alimentele să fie masticate pe partea opusă extracţiei pentru a evita ca mâncarea să intre la locul extracţiei

5. 48 de ore după extracţia dentară nu se vor consuma băuturi carbpgazoase, lactate. Alcool

6. Nu sugeţi din alveolă şi nu scobiţi această zonă, nu scuipaţi şi nu clătiţi cel puţin 24 de ore de la momentul extracţiei dentare.

7. Periajul se va relua următoarea dimineaţă, chiar şi la nivelul zonei unde s-a făcut extracţia dintelui.

8. Clătirea uşoară cu apă de gură este indicată la 24 de ore de la extracţia dentară.

 

În urma extracţiei, mai ales la extracţia molarilor de minte este bine de ştiut că pot apărea reacţii inflamatorii postextracţionale.

Se recomandă aplicarea unor comprese reci pe obraz în zona extracţiei. Pentru a reduce la minim inflamaţia se recomandă aplicarea de comprese reci timp de 20 de minute cu 20 minute pauză şi apoi din nou câte 20 minute cu 20 minute pauză, repetând acest ciclu de câte ori puteţi în primele 24 de ore după extracţie.

–          în cazul în care simţiţi durere după extracţie- se vor administra antiinflamatoare sau antibiotice. Trebuie sa respectaţi întocmai indicaţiile care v-au fost oferite

–          în special în cazul extracţiei molarilor de minte poate apărea o limitare a deschiderii gurii denumită trismus- de multe ori are caracter moderat şi dispare în câteva zile.

9. După 7 zile de la extracţia dintelui pacientul trebuie să revină la cabinetul stomatologic pentru a fi îndepărtate firele de sutură.

10.  Nu aveţi voie să fumaţi cel puţin 48 de ore de la momentul extracţie.

11. După îndepărtarea compreselor de protecţie nu se va suge plaga alveolară, nici nu se va atinge cu limba, pentru a nu declanşa o nouă sângerare.

indicatii extractie dentara

Este important să ţinteţi cont de aceste indicaţii pentru ca refacerea să fie rapidă şi fără a vă cauza eventuale neplăceri.
Pentru programări aşteptăm să ne contactaţi.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum