Îngrijirea dinţilor la copii pe etape de vârstă

  • Home
  • Blog
  • Îngrijirea dinţilor la copii pe etape de vârstă

Ingrijirea dintilor la copii

Ingrijirea dintilor la copii trebuie să înceapă înainte de apariţia primului dinte. O igienă orală adecvată poate asigura o dantură sănătoasă. Pentru o dezvoltare armonioasă a copilului, părinţii sunt sfătuiţi de medicul stomatolog să acorde o atenţie deosebită îngrijirii dinţilor în fiecare etapă de vârstă:

0 – 2 ani – gingiile bebeluşului trebuie curăţate după fiecare hrănire cu un tifon umed.
3 – 5 ani – la această vârstă copilul poate începe să folosească o periuţă de dinţi cu peri moi şi pastă cu flour. Cantitatea de pastă de dinţi nu trebuie să depăşească mărimea unui bob de mazăre. Este important să se perieze dinţii de 2 ori pe zi, timp de 2 – 3 minute. Tot în această perioadă este recomandat să se viziteze medicul stomatolog o dată la 6 luni.
6 – 9 ani – în această etapă copiii trebuie obişnuiţi să folosescă aţa dentară şi să înceapă să se spele singuri pe dinţi.

10 – 12 ani – la această vârstă copilul deja ştie cum să-şi îngrijească singur dantura. O atenţie deosebită trebuie acordată alimentelor consumate. Acestea implică un consum redus de dulciuri, fast-food şi băuturi carbogazoase.
Peste 13 ani – părinţii trebuie să se asigure în continuare că adolescentul în devenire respectă regulile unei igiene orale adecvate. Si să le reamintească că o dantură sănătoasă garantează un zâmbet frumos şi o imagine de sine foarte bună.

O îngrijire completă a dinţilor copilului de la o vârstă timpurie protejează dantura de aparitia unor afecţiuni dentare frecvente şi ajută la dezvoltarea armonioasă a unei danturi sănătoase. Alegerea unui cabinet ​pentru stomatologie copii este esentiala.

Mai multe informaţii puteţi afla de la specialiştii iDentity Clinic.

 

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum