Despre laser in stomatologie

Laserul în stomatologie, o unealtă versatilă care reduce durerea

Folosirea laserului în stomatologie a explodat în ultima vreme. Tehnologia este folosită de mai bine de 30 de ani. Extinderea digitalizării a permis laserului să devină o unealtă extrem de versatilă, cu aplicații în o paletă largă de tratamente stomatologice. La iDentity Clinic folosim aparatură laser de ultimă generație Quicklase.

Avantajele folosirii laserului în tratamentele stomatologice

Laserul în stomatologie permite o intervenție eficientă, rapidă și silenţioasă. Stomatologii preferă aparatura laser deoarece contactul cu suprafața de intervenție este minim, eliminând vibrațiie. De asemenea sângerările sunt drastic reduse, ceea ce are efecte benefice asupra procesului general de vindecare. Procedurile laser necesită mai puțin anestezic și mai puține puncte de sutură, în cazul intervențiilor chirurgicale. Nu în cele din urmă, lasterul reduce sângerările postoperatorii precum și riscul de infecţii bacteriene.

Dar poate cel mai mare câștig îl reprezintă reducerea dramatică a senzațiilor de durere. Studiile arată că folosirea laserului reduce senzația de durere cu 80%. Acest fapt a permis multor oameni să scape de ”frica de dentist”, una din principalele cauze pentru care cei care au nevoie de tratamentele stomatologice evitau să meargă la cabinet. Folosirea laserului Quicklease la iDentity Clinic ne permite să oferim pacientului o ședintă de tratament mult mai confortabilă.

De ce folosim laserul?

Laserul este o tehnologie foarte versatilă, utilizată cu succes într-o serie întreagă de tratamente, de la diagnosticul precoce al cariilor la tratamentul mucoasei bucale  și până la modelarea structurii dentare şi osoase. Laserul este un instrument de înaltă precizie, ce asigură o intevenție minimalistă, cu risc redus. În cazul folosirii frezelor convenţionale, acestea ating fizic, dintele. Spre deosebire, laserul nu atinge ţesutul, așa că sunt eliminate vibraţiile care pot cauza fisurarea smalţul dentar. Proprietăţile specifice laserului  cresc rata de succes a tururor tratamentelor stomatologice la care sunt folosite.

 Aplicațiile cele mai uzuale ale laserului în domeniul stomatologic

Specialiștii iDentityClinic recomandă tratamentele cu laser în următoarele tratamente:

  • detectarea cariilor (diagnodent pen)
  • reducerea depunerilor bacteriene din interiorul canalului radicular
  • curăţarea și/sau dezinfectarea pungilor parodontale în tratamentele parodontice
  • scaling supra/sub-gingival (detartraj)
  • tăierea și/sau cauterizarea ţesuturilor moi din cavitatea orală
  • intervenții de microchirurgie
  • intervenții din domeniul implantologiei
  • tratatamente de albire a dinților
  • tratarea hipersensibilității dentare

Vă așteptăm la iDentity Clinic să discutăm despre cele mai potrivite scheme de tratament care presupun folosirea celor main oi tehnoligii laser.

Laser Applications

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum