Este apariţia măselelor de minte o problemă?

  • Home
  • Blog
  • Este apariţia măselelor de minte o problemă?

Maseaua de minte

Apariţia măselelor de minte cauzează deseori neplăceri adulţilor. Acestea sunt numite şi molarii 3 şi sunt ultimii dinţi permanenţi care apar pe arcadă.  În cazul în care arcada nu este suficient de încăpătoare, molarii pot rămâne impactaţi în maxilar. Sau pot erupe în poziţii incorecte, afectând întreaga dantură.

În general, măselele de minte, erup între 17 şi 25 de ani, însă pot apărea şi după 30 de ani.
Molarii de minte sunt la fel de utili ca şi ceilalţi dinţi, dacă cresc în mod corect. Pentru îngrijirea acestora este necesară o atenţie separată, deoarece erupţia lor nu este completă şi rămân mai mici decât ceilalţi dinţi.

În cazul în care molarii de minte sunt erupţi parţial,nu au suficient spaţiu sau sun cariaţi profund, atunci este necesară extracţia acestora. Extracţia se face cu anestezie locală şi nu este o procedură complexă sau dureroasă. Pentru cazurile în care măselele de minte nu cauzează dureri sau probleme, stomatologii nu recomandă extracţia acestora, ele putând fi folosite în lucrările dentare.


Specialiştii noştri vă stau la dispoziţie cu toate informaţiile de care aveţi nevoie.

maseaua de minte

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum