NOU! Sistemul Benefit la iDentity Clinic

  • Home
  • Blog
  • NOU! Sistemul Benefit la iDentity Clinic

Un zâmbet perfect nu se poate obține în lipsa unei ocluzii perfecte. Ocluzia – sau mușcătura, în termeni populari – are un rol nu numai estetic dar și funcțional. Felul în care vin in contact dinții superiori cu cei inferiori afectează indirect nu numai sistemul digestiv dar și felul în care pronunțăm unele cuvinte sau mimica feței, cu efecte nebănuite asupra interacțiunilor sociale.

Există un set de criterii pe baza cărora se consideră că o ocluzie este normală și sănătosă:
numărul dinților este complet;
·     dinții superiori și cei inferiori fac contact într-un număr suficient de mare;
·     mestecarea alimentelor nu necesită efort suplimentar, deranjant;
·     dinții sunt aliniați corespunzător și nu prezintă carii;
·     pronunția cuvintelor nu este afectată de defectele danturii.

Dacă la copii și adolescenți problema corectării ocluziilor este oarecum simplificată de faptul că procesul de dezvoltare nu s-a încheiat, la adulți, tratamentul anomaliilor ocluzale presupune intervenții speciale.

La iDentityClinic  efectuăm tratamente ortodontice non-chirurgicale pentru corectarea ocluziilor, cel mai modern sistem folosit fiind sistemul Benefit.  Succesul unui tratament ortodontic depinde, de cele mai multe ori, de stabilitatea sistemului de ancorare, iar sistemul Benefit are o serie de avantaje, precum:
·     Versatilitatea, fiind compatibil cu o multitudine de bonturi;
·     Protocoale de inserare minim-invazive;
·     Ușor de montat și la fel de ușor de scos;
·     Securitate crescută
·     Cost relativ scăzut.
·     Sistemele Benefit sunt recomandate pentru:
·     Distalizarea și mezializarea molarilor superiori
·     Verticalizarea molarilor  uprighting
·     Ancorarea dinților superiori anteriori și a molarilor
·     Implanturi temporare
·     Expansinea arcadei superioare

O opțiune de tratament nouă și foarte simplă este aparatul mousetrap. Fabricat din nichel și titaniu, acesta permite o intruzie molară pur verticală, fără efecte secundare  spre deosebire de  cazul folosirii mini-implantelor alveolare, poziția implantului și, implicit aplicarea forței de intruzie nu este perfect verticală.  Pe de altă parte, disjunctoarele maxilare de tip mousetrap presupun proceduri mult mai puțin invazive comparativ cu folosirea plăcuțelor de ancoraj zigomatic.

La iDentityClinic, montăm cu success sisteme Benefit cu rezultate foarte bune. Procedura presupune anestezie locală în zona de montare a șuruburilor de fixare și, după tensionarea corespunzătoare a arcurilor din spatele aparatului, acesta asigură singur presiunea în zona molarilor, fără să fie nevoie de intervenția zilnică a pacientului.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum