Osteointegrarea, cheia unui implant de succes – implanturile Megagen AnyRidge

  • Home
  • Blog
  • Osteointegrarea, cheia unui implant de succes – implanturile Megagen AnyRidge

Osteointegrarea este cheia asigurării succesului unui implant dentar” este de părere dr Mihnea Nica, implantolog la iDentity Clinic.

Osteointegrarea este un proces prin care implantul este asimilat de către țesutul osos. Prin osteointegrare, țesutul osos crește prin porii implantului.

”În timpul procesului de osteointegrare, osul se reface de-a lungul spirelor, țesutul osos fiind identic calitativ cu cel care s-ar dezvolta și în absenţa implantului. Osteointegrarea reușită asigură o fixare perfectă și de durată a implantului” adaugă dr. Mihnea Nica de la iDentity Clinic.
De aceea, nu este de mirare că toți producătorii importanți de implanturi și-au concentrat atenția asupra găsirii unor soluții bio-chimice și care să faciliteze și să stimuleze procesul de osteointegrare.

 Soluția Megagen-AnyRidge

Din punct de vedere al designului, implantul Megagen AnyRidge este proiectat să obțină stabilitate inițială maximă, indiferent de densitatea masei osoase. De asemenea, spirele progresive din designul implantului stabilizează implantul pe întreaga sa lungime, nu prin crearea de tensiune asupra osului. Forțele de forfecare scad, protejând integritatea implantului și a stabilității sale asigurând succesul osteointegrării.

Din punct de vedere bio-chimic, suprafața implanturilor Megagen AnyRidge este tratată cu ioni de calciu. Suprafața Xpeed® favorizează astfel depunerea osteocitelor într-un timp record. Amplificând cantitatea de ioni de calciu eliberați și depunerea semnificativ crescută de apatită pe suprafața implanturilor accelerează procesul de osteointegrare.

Implanturile Megagen AnyRidge asigură o conexiune etanșă a bontului cu implantul printr-un fenomen de “sudură la rece”. Asigurarea unei legături ferme, ce diminuează micromișcările bont-implant, nu permite pătrunderea microorganismelor, favorizând sănătatea țesuturilor moi și dure. De asemenea, fixarea fermă a implantului și a bontui scade riscul apariției complicațiilor de genul periimplantitei.
Scurtarea timpului de osteointegrare fără compromisuri de ordin medical permite realizarea mai rapidă a coroanei permanente și reconstruirea unui zâmbet frumos, natural și sănătos.

 Ce trebuie să am în vedere?

Implantul dentar are un rol estetic. În primă fază, Implantul va fi acoperit de o coroană provizorie, facilitând osteointegrarea și vindecarea zonei de intervenție. Coroana permanentă se va monta după 4-6 luni, iar dintele/dinții își vor recăpăta complet toate funcțiile. Pentru mai multe sfaturi privind perioada post-operatorie, puteți citi mai multe pe blogul nostru: http://identity.ro/2018/02/08/ce-mancam-pentru-ne-recupera-mai-repede-dupa-operatie/

Vă așteptăm în cele două clinici iDentity pentru a discuta cu specialiștii noștri toate aspectele legate de tratarea afecțiunilor parodontale precum și pentru asigurarea unei igiene dentare corespunzătoare. Pentru o programare, puteți să ne sunați la unul din numerele de telefon: 0728 000 011 (iDentity Băneasa) sau 0728 000 012 (iDentity Decebal) sau să ne scrieți la adresa office@identity.ro

 

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum