Parodontita marginală şi bolile sistemice

  • Home
  • Blog
  • Parodontita marginală şi bolile sistemice

Parodontita marginala

Numeroase studii arată că boala parodontală este asociată cu multe alte boli sistemice grave, cum ar fi: diabetul, boala cardiovasculară, cancerul, osteoporoza, probleme de respiraţie.

Persoanele care suferă de diabet sunt mult mai predispuse la parodontită marginală decât cele fără diabet. Cel mai probabil pentru că persoanele care suferă de diabet sunt mult mai sensibile şi mult mai predispuse la infecţii.
Cauzele de parodontită marginală severă pot creşte nivelul de zahăr din sânge. Astfel contribuie la creşterea perioadei în care organismul funcţionează cu prea mult zahăr în sânge. Acest fapt îi pune pe cei care suferă de diabet în situaţia riscantă de a suferi de o complicaţie a diabetului.

Foarte multe studii au demonstrat legătura dintre parodontită marginală şi boala cardiovasculară. Rezultând faptul că parodontita marginală poate creşte riscul de apariţie a bolii cardiovasculare.

Între osteoporoză şi parodontită marginală există, de asemenea, o legatură. Cercetările arătând că osteoporoza poate duce la pierderea dinţilor.
În cazul problemelor respiratorii, s-a constat că persoanele care suferă de parodontită marginală sunt mult mai predispuse la afecţiuni respiratorii cum ar fi pneumonia.

Statisticile arată că  49% dintre bărbaţii care suferă de afecţiuni gingivale sunt predispuşi să dezvolte cancer renal. 54% dezvoltă cancer pancreatic şi 30% dintre aceştia sunt predispuşi la leucemie.

Specialistul nostru în parodontologie vă stă la dispoziţie cu toate informaţiile de care aveţi nevoie.
parodontită marginală

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum