Parodontoza influențează negativ starea sănătății în timpul sarcinii

  • Home
  • Blog
  • Parodontoza influențează negativ starea sănătății în timpul sarcinii

Formele grave de parodontoză pot afecta semnificativ evoluția sarcinii și a sănătății fătului,arată un studiu recent.

Autorii trag un semnal de alarmă arătând că măsurile simple de igienă orală și controalele stomatologice regulate pe timpul sarcinii pot preveni complicațiile parodontozei. Și doctorii specialiști de la iDentity Clinic le îndeamnă constant pe viitoarele mămici să ia măsuri suplimentare de igienă orală, să vină mai des la controale stomatologice pe timpul sarcinii și să apeleze la curățarea profesională a dinților și a cavității bucale, tocmai pentru a evita eventuale afecțiuni gingivale.

 Date alarmante

Studiul, realizat pe 100 de femei gravide suferinde de forme severe de parodontoză, a relevat că acestea prezintă un risc ridicat de ruperea prematură a membranelor și de naștere prematură.

De asemenea, parodontoza pare să contribuie și la creșterea riscului de imflamații vulvo-vaginale, mai arată studiul realizat de o echipă de cercetători. Astfel, gravidele care suferă de forme severe de parodontoză au un risc de 11 ori mai mare de a prezenta limitări ale creșterii fătului.

De asemenea, riscul ruperii premature a membranelor este de 5,6 ori mai mare la femeile însărcinate care suferă de parodontoză decât cele sănătoase, iar riscul de inflamații vulvo-vaginale este de 3,5 ori mai mare.

 Condiții de risc

Graviditatea este marcată de o creștere a nivelurilor de estrogen și progresteron din corp, ceea ce, în sine, constituie un important factor de risc pentru apariția gingivitei .De asemenea, un factor major de risc îl reprezintă microflora bacteriană ce se depune în gură. Aceasta se depune pe dinți, pe gingii sub forma unui biofilm pe: musoasa bucală; suprafața dinților și/sau coronanelor dentare; implanturi dentare; proteze fixe şi mobile.

Igiena orală, cea mai la îndemână metodă de evitare a afecțiunilor gingivale

Medicii de la iDentity Clinic subliniază importanța asigurării unei igiene corecte a dinților și gingiilor, pentru evitarea parodontozei și a altor afecțiuni gingivale. Îndepărtarea bacteriilor din cavitatea bucală se poate realiza acasă prin câteva acțiuni simple și la îndemână:

  • Periajul dentar de cel puțin două ori pe zi
  • Folosirea apei de gură
  • Folosirea aței dentare
  • Folosirea dușurilor dentare


Curățarea profesională a dinților și gingiilor

Specialiștii iDentity Clinic recomandă curățarea profesională a dinților, la clinica stomatologică, în timpul sarcinii. iDentityClinic dispune de aparatură de ultimă oră care poate îndepărta eficient biofilmul și tartrul:

Cu ajutorul căruia implementăm Guided Biofilm Therapy (GBF), un protocol de tratament al trartrului și a biofilmului dezvoltat de concernul elvețian EMS, unul din cei mai mari producători de echipamente stomatologice din lume.
GBF este minim invaziv, eficient și sigur. El asigură îndepărtarea biofilmului atât la nivel supragingival cât și subgingival. GBF conține, de asemenea, un ghid de bune practici pentru pacienți, motivându-i să urmeze o igienă orală corespunzătoare.

Vă așteptăm la iDentity Clinic pentru a pune în practică planurile pentru un zâmbet curat și sânătos, și asigurarea unei sarcini fără complicații! Pentru o programare, puteți să ne sunați la unul din numerele de telefon: 0728 000 011 (iDentity Băneasa) sau 0728 000 012 (iDentity Decebal) sau să ne scrieți la adresa office@identity.ro

 

Citeste si:

Clear Filters

Adiția de masă osoasă Implanturile au devenit o opțiune extrem de populară pentru a înlocui, functional și estetic, unul sau…

Implanturile din zirconiu Implanturile dentare din Zirconiu sunt non-metalice, de o culoare naturală, apropiată de cea a dintelui, și foarte…

Aparatul dentar SPARK Clear Aligner Aparatul dentar este ”unealta” cu care doctorul specialist în ortodonție tratează malpozitiile dentare și malocluziile,…

Tratamentul endodontic la microscop: precizia întâlnește excelența în îngrijirea dentară Tratamentul endodontic sub microscop reprezintă o evoluție semnificativă în domeniul…

Programează-te acum