PedoDigital, noul trend în stomatologie

  • Home
  • Blog
  • PedoDigital, noul trend în stomatologie

PedoDigital, noul trend în stomatologie
Pedodgital este un concept nou în tratarea afecțiunilor dentare la copii și se bazează pe introducerea masivă a digitalizării în toate fazele tratamentelor dentare la copii.
iDentity Clinic este unul din pionierii pedodgitalizarii deoarece acest tip de abordare a tratamentelor pentru copii are ca rezultat: creșterea preciziei diagnosticului și a ratei de succes a tratamentelor; creșterea preciziei intervențiior; reducerea duratei ședințelor de tratament și a numărului lor; reducerea semnificativă a senzației de durere sau discomfort fizic, cu toate efectele pozitive de ordin emoțional pe care aceasta o are.

La iDentity Clinic tratamentul începe în cabinetul de imagistică și radiologie.

Imagistică digitală
O radigrafie clară, cu rezoluție mare este esențială pentru un diagnostic rapid. Radiograful Myray Hyperion X5 folosit la iDentityClini este unul dintre cele mai performante aparate HighDefinition-LowRadiaton. Aparatul emite cu pană la 90% mai puține radiații decât cele tradiționale, fiind ideale în tratamentele pentru copii. Dodat cu un progam 2D/3D, aparatul poate transmite imediat imaginile către doctorul curant, simplificând și accelerând diagnosticul.
În cazul copiilor, datorită gurii mici a acestora, este mult mai greu pentru stomatolog să observe unele afecțiuni, mai ales în zonele cu vizibilitate redusă. Noi, la iDentityClinic folosim cu succes camere intraorale pentru depistarea afecţiunilor ce nu pot fi observate cu ochiul liber: fisuri ale smalțului sau al plombelor, depuneri de tartru, afecțiuni minuscule ale gingiilor etc. Imaginile obținute cu ajutorul camerelor intraorale sunt proiectate pe un monitor în timp real putând fi stocate în memoria computerelor ceea ce permite, ca și în cazul radiografiilor digitale, viualizarea imaginilor la fiecare vizită.

Diagnostic precoce cu ajutorul laserului
Folosirea laserului și interpretarea digitală a rezultatelor sun caracteristicile aparatului Diagnodent Pen, aparat pe care îl utilizăm cu succes la iDentityClinic. El detectează cariile din şanţuri şi fisuri chiar înainte de activarea lor. Deși invizibile cu ochiul liber, Diagnodent Pen “vede” cariile de pe feţele netede ale dinţilor. Studiile au arătat că 80% din cazurile de tratament la copii şi la adolescenţisunt intervenții asupra cariilor. În aceste condiții, diagnosticarea precoce a cariilor este, în special la copii, importantă pentru a asigura un zâmbet sănătos pe termen lung.

Fără durere, în era digitală
Inhalosedarea este cea mai sigură metodă de sedare în tratamentele stomatologice, în special la copii. La iDentity Clinic realizăm inhalosedarea cu ajutorul mixerului digital MATRX Digital MDM. Aparat de înaltă performanță, MATRX Digital MDM reglează digital amestecul de oxigen şi protoxid de azot în funcție de pacient, realizând o concentrație optimă.
Inhalosedarea digitală asigură tratamente fără durere, efectele sedării dispărând, practic, la câteva minute după încetarea administrării amestecului de oxigen şi protoxid de azot, fără efecte secundare.
Introducerea conceptului de tratament pedodigital este de natură să elimine “frica de dentist” la copii precum și stările anxioase din timpul tratamentelor, astfel încât copilul să revină cu încredere – ca adolescent și apoi ca adult – în cabinetul stomatologic, pentru un zâmbet sănătos și fericit.

Citeste si:

Clear Filters
Call Now ButtonProgramează-te acum