Când începe periajul dinților la copii?

  • Home
  • Blog
  • Când începe periajul dinților la copii?

Periajul dintilor

Periajul dintilor în mod normal trebuie să înceapă o dată cu eruperea primilor dinți, în cavitatea bucală. Acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de 6 luni. În acest moment părinții ar trebui să procure micului pacient, micului copil, periuțele de dinți.

Oferta de pe piață este destul de vasta în acest sens, firmele producătoare venind cu o ofertă largă care diferă în funcție de vârsta pacientului. Dar și de consistența perilor care compun acea periuță de dinți. Astfel o să găsim periuțe de dinți pentru pacienți de la 1 an la 2 ani, de la 2 la 4 ani și așa mai departe. După vârsta de 6 – 10 anisori deja trecându-se la  periuțele normale.

Cum se aleg periuțele de dinți pentru copii?

Despre consistența perilor în mod normal se vor folosi periuțe de dinți cu peri mai moi tinând cont de faptul că micul pacient nu va fi obișnuit la început cu periajul, el având obiceiul de a mușca din periuță.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum