Debridarea reprezintă primul pas în tratamentul periodontitei

  • Home
  • Blog
  • Debridarea reprezintă primul pas în tratamentul periodontitei

Periodontita

Periodontita este o afecţiune care, spre deosebire de alte probleme ale cavităţii orale, cum ar fi gingivita, necesită nu doar o igienă corespunzătoare ci şi un tratament repetat şi corect efectuat.

În acest caz, debridarea reprezintă primul pas în tratamentul periodontitei. Această procedură presupune curăţarea nonchirurgicală a plăcii bacteriene şi a tartrului.  În cazul în care tratamentul nonchirurgical nu s-a dovedit a fi un succes, afecţiunea evoluând şi agravându-se. Specialiştii în stomatologie recomandă procedurile chirurgicale. Astfel, pentru eliminarea ţesutului infectat şi curăţarea plăcii bacteriene şi a tartrului se utilizează gingivectomia. Iar în cazurile severe, când este necesară îndepărtarea osului afectat sau deformat, se recurge la chirurgia osoasă.

Periodontita este o afecţiune ce poate fi prevenită, dacă pacientul acordă o atenţie sporită igienei orale. Dacă spălatul pe dinţi şi utilizarea aţei dentare se realizează în mod regulat şi corect şi dacă se fac controale stomatologice regulate.

Mai multe informaţii puteţi afla de la specialiştii iDentity Clinic.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum