Radiologia digitală este sigură și performantă

  • Home
  • Blog
  • Radiologia digitală este sigură și performantă


Radiografia dentară digitală a dat, practic, startul digitalizării stomatologiei. In acest moment, radiologia și imagistica digitală au transformat radical felul în care se execută tratamentele stomatologice în prezent. iDentity Clinic are propriul laborator de radiologie digitală și imagistică, dotat cu echipamente de ultimă generație.

De la diagnostic la executarea de implanturi ghidate digital, noile aparate de imagistică permit stomatologului intervenții care păreau de domeniul fantasticului în urmă cu 20 de ani.

 

Cât de sigură este radiologia digitală?

Radiologia dentară digitală este sigură. Aparatele cu care este dotat centrul de radiologie de la  iDentity Clinic permit reducerea dozelor de radiatie cu până la 80%-85%  față de sistemele clasice, iar timpul de expunere este incomparabil mai scurt.

Aparatele moderne de la iDentity Clinic High Definition – Low Radiation emit radiații care sunt, practic, egale cu radiația pe care o primiți în timpul unui zbor cu avionul, o dată ce acesta s-a ridicat de la sol. Nivelul de radiație al unei radiografii dentare digitale este de 0,2 μSv, in timp ce scannerul de la aeroport prin care treceți la controlul de securitate emite o radiație de o,8μSv. Pentru a pune lucrurile în context, să precizăm și că doza anuală de risc pentru apariția cancerului este de 100 000 μSv, doza letală fiind de 10 000 000 μSv.

Ce tipuri de radiografii trebuie să fac?

Imagistica digitală este folosită în stomatologia modernă din faza diagnosticului. Noile aparate High Definition –Low Radiation permit o diagnosticare mai precisă și mai rapidă, grăbind momentul începerii tratamentului propriu-zis. Radiografia digitală permite obținerea de informații în timp real, grăbind diagnosticul. De asemenea, radiologia digitală permite prelucrarea și arhivarea imagininilor obținute, astfel încât doctorul specialist le poate accesa imediat în orice fază a tratamentului.

1. Radiografia retroalveolară

Este cel mai comun tip de radiografie dentară. Radiografia retroalveoloră permite medicului stomatolog să observe detalii de la unul, doi sau trei dinți/măsele. Radiografia retroalveolară digitală îi permite să vadă în profunzime eventuale afecțiuni parodontale, leziuni carioase, recidive de carii sau carii secundare marginale, fisuri și fracturi, etc.

La iDentity Clinic folosim aparatul ENDOS ACP, produs de firma italiană VILLA Sistemi Medicali. Aparatul, de ultimă generație, operează cu un nivel redus de radiații și are un control automat al timpului de expunere corelat la programul selectat.

 2. Radiografia digitală panoramică

Este un tip special de radiografie dentară ce oferă o imagine de ansamblu a dentiţiei şi a elementelor maxilo-faciale. Radiografia digitală panoramică se folosește pentru stabilirea unei game variate de tratamente de la cele ortodontice la implanturi ghidate digital. La iDentity Clinic folosim radiograful Myray Hyperion X5, unul din cele mai performante aparate pentru realizarea radiografiilor dentare. Medicii specialiști de la iDentity Clinic îl folosesc atât pentru diagnostic cât și pentru stabilirea schemelor de tratament. Aparatul emite un nivel extrem de scăzut de radiații, are 15 programe de imagistică presetate și un soft puternic de prelucrare 2D/3D a imaginilor, ceea ce îmbunătățește semnificativ calitatea imaginilor obținute. HYPERION X5 este dotat cu sistem revoluționar de recunostere morfologică tip MRT, cu ajutorul căruia parametrii de expunere sunt stabiliți automat.

3. Tomografia computerizată

Este cel mai complex examen radiologic folosit în mod curent de medical stomatolog. Tomografia computerizată produce o imagine tri-dimensională a dinților, a maxilarelor, a sinusurilor şi a articulaţiilor maxilo-faciale. De asemenea tomografia comuterizată oferă detalii cu privire la densitatea şi volumul osos. Tomografia computerizată este cea mai importantă metodă în planificarea tratamentelor chirurgicale, implantare, ortodontice şi protetice.

Copiii au voie să facă radiografii dentare?

Sigur că da! Așa cum spuneam, nivelul radiațiilor emise de aparatele moderne, digitale, este mult mai mic decât al celor clasice. În paranteză fie spus, Asociația Dentară Americană recomandă ca o dată la 6 luni, examinarea cavității bucale a copiilor să fie complementată și de o examinare radiologică. Astfel, doctorul stomatolog poate ține sub supraveghere dinții care erup și să diagnsticheze eventualele probleme. Ca în oricare domeniu medical, dacă o problemă este diagnosticată încă din stadiu incipient, tratamentele sunt mai scurte, mai eficiente și suportate mult mai bine de micuți. Nu mai vorbim că sunt și mai ieftine.

Vă așteptăm la iDentity Clinic pentru un examen radiologic și pentru tratamente ulterioare!

 

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum