Auch, mă doare!… 11.De ce trebuie să mai port un aparat după aparatul dentar?

  • Home
  • Blog
  • Auch, mă doare!… 11.De ce trebuie să mai port un aparat după aparatul dentar?

11. De ce trebuie să mai port un aparat după aparatul dentar?

Auch, mă doare! 13 de întrebări și răspunsuri la problemele stomatologice ale copiilor

Retainerul asigură extinderea rezultatului tratamentului ortodontic. Ce trebuie să știm de la început este că rezultatul unui tratament ortodontic NU este definitiv. Dinții ”au memorie” și tind să se reîntoarcă la poziția pe care au avut-o înainte montarea aparatului. Acesta este motivul pentru care trebuie să purtati un retainer sau un container, aparate care asigură prelunigirea rezultatelor tratamentului ortodontic.

Ce este un retainer sau aparatul de contenție?

Retainer-ul sau aparatul de contenție stabilizează dinții în urma tratamentului ortodontic. Dinții pot fi stabili în acest moment și să reînceapă să migreze după câțiva ani. Tratamentul de contenție este individualizat și purtarea unui aparat de contenție este obligatorie.

După îndepărtarea aparatului dentar și numai purtarea lui garantează că dinții nu vor reveni la poziția inițială. Este indicat ca tratamentul ortodontic să se facă în copilărie și adolescență, chiar dacă nu există o limită de vârstă până la care acestea se pot face. Cu cât tratamentul este început mai din vreme, cu atât rezultatele vor fi mai bune.

De ce se mișcă dinții?

Dinții se mișcă pentru că prin purtarea unui aparat dentar osul se remodelează. Celulele osoase nou produse nu sunt la fel de stabile precum osul vechi. Procesul de remodelare și de maturizare a celulelor osoase continua până când osul devine stabil, însă și atunci există pericolul unei recidive.  Astfel, ca și tratamentul ortodontic activ, și tratamentul de contenție este individualizat, dar purtarea unui aparat de contenție este obligatorie.

Ca și aparatele dentare, și containerele sunt personalizate și de mai multe tipuri. O discuție – medicul ortodont -părinte- copil ar trebui să fie lămuritoare cu privire la conteinerul potrivit și modul lui de a fi purtat. Vă așteptăm la iDentity Clinic să discutăm despre tratamentele ortodontice, despre cel mai potrivit aparat dentar și despre ce puteți face pentru a vă asigura că aveți un zâmbet frumos și sănătos!

Citeste si:

Clear Filters
Programează-te acum