Scannerul digital 3shapeTRIOS

Amprentare digitală confortabilă și rapidă cu scannerul 3Shape TRIOS®

Luarea amprentelor dentare s-a schimbat radical odată cu apariția scannerului digital. La iDentity Clinic, folosim scannerul digital  3Shape TRIOS®. Aceasta este unul dintre cele mai performante aparate din generația sa. Fără să înlocuiască radiografiile, scanarea digitală a revoluționat, practic, modul în care se realizează lucrările de protetică dentară precum și aplicarea aparatelor ortodontice.

Dr Raluca Pascu, medic specialist ortodont, CEO iDentity Clinic: ”În acest moment nu îmi mai pot imagina realizarea unui tratament ortodontic fără folosirea scannerului digital  3Shape TRIOS®. El permite amprentarea întregii cavități orale și a danturii la un nivel de detaliu pe care amprentele tradiționale nu reușea să le obțină. În plus, confortul pacientului pe timpul operațiunii este incomparabil mai mare. El este echipat cu software tip CAD (computer added design), TRIOS Design Studio, ce permite folosirea sa în multiple tratamente complexe, inclusiv de restaurare protetică în aceeași zi”.

Tehnologia  3Shape TRIOS® combină metoda de captură a imaginii în format 3D cu un program de ultimă generație de interpretare a imaginilor.

Care sunt avantajele scanării digitale ?

Scannerul digital  3Shape TRIOS® redefinește, practic, felul în care se realizează amprentele dentare, iar unul dintre cele mai importante aspecte este legat de confortul pacientului în timpul operațiunii.

 a) Rapiditate

Prin metoda tradițională a amprentării, pacientul era nevoit să stea nemișcat în scaun pentru cel puțin 15 minute. Folosind scannerul  3Shape TRIOS® întreaga operație durează mai puțin de 3 minute.

b) O data și bine

Scannerul   3Shape TRIOS® realizează imagini 3D care pot fi folosite la mai multe tratamente. Imaginile obținute digital permit folosirea lor în mai multe tratamente fără a mai fi nevoie de amprentări suplimentare. TRIOS Design Studio, puternicul program de prelucrare a imaginilor, permite ca acestea să fie rotite 360 de grade pe toate axele, permițând medicului specialist să le folosească în mai multe tipuri de tratamente de complexități diferite.

c) Claritate

Claritatea HD a imaginilor obținute se traduce în lucrări mai precis executate, cu beneficii estetice și funcționale pentru pacient. Precizia deosebită a scannerulului digital permite ca lucrările protetice să necesite mult mai puține ajustări finale. De asemenea, scannerul stabilește cu exactitate culoarea viitoarei lucrări protetice, scanarea realizându-se color.

d) Tratamente mai rapide

Imaginile digitale obținute cu Scannerul  3Shape TRIOS®pot fi vizualizate imediat. Medicul și pacientul pot discuta în aceeași ședință diferitele planuri de tratament. Astfel, medicul și pacientul pot stabili împreună opțiunea optimă de urmat. De asemenea, imaginile pot fi transferate în timp real către laborator pentru executarea coroanelor temporare sau permanente. La rândul său, tehnicianul poate introduce direct imaginile digitale în sistemele de realizare a coroanelor. Se reduce, astfel, substanțial timpul până când pacientul poate beneficia de un zâmbet frumos.

e) Fără substanțe cu gust dezagreabil

Amprentarea dentară tradițională presupune folosirea unor substanțe care, chiar dacă nu sunt iritante, toxice sau periculoase pentru organismul uman, au un gust neplăcut. De asemenea, față de alte scannere digitale,  3Shape TRIOS® funcționează fără pulbere sau spray de scanare.

f) Fără senzații de greață

Una din marile probleme ale amprentării tradiționale era faptul că pacientul trebuia să suporte în gură, timp de 15 minute, o lingură de amprentă. Nu mai mai punem la socoteală gustul substanțelor folosite, însuși dimensiunile instrumentului declanșa reflexul de vomă. Acesta, la rândul lui, poate să-l determine pe pacient să se miște. Dacă se mișcă, pacientul poate să compromită amprenta, ceea ce necesită reluarea întregului proces.

g) Fără atingere

În timpul scanării, instrumentul nu atinge nici dinții și nici musoasa bucală. El contribuie la starea de confort a pacientului.

Pentru ce tratamente poate fi folosit  3Shape TRIOS®?

La iDentity Clinic folosim scannerul digital  3Shape TRIOS® atât pentru a pune diagnostice precise cât și pentru realizarea unor tratamente complexe de protetică și tratamente ortodontice.

  1. Coroane permantente și provizorii, scannerul permițând amprentări subgingivale, cu sau fără prag
  2. Fațete și încrusțatii
  3. Implanturi – bonturi implantare individualizate, punți insurubate etc, pentru restaurări de un inalt nivel estetic
  4. Implantologie ghidată digital precum și ghiduri chirurgicale
  5. Proteze scheletate
  6. Aparate ortodontice și gutiere

Vă așteptăm în cele două clinici iDentity pentru a discuta cu specialiștii noștri toate aspectele  legate de avantajele tehnologiilor digitale în tratamentele stomatologice. Pentru o programare, puteți să ne sunați la unul din numerele de telefon: 0728 000 011 (iDentity Băneasa) sau 0728 000 012 (iDentity Decebal)  sau să ne scrieți la adresa office@identity.ro

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum