Sensibilitatea dinţilor de lapte

  • Home
  • Blog
  • Sensibilitatea dinţilor de lapte

Sensibilitatea dintilor

Vizitele periodice la medicul dentist sunt extrem de importante atât pentru tine, cât şi pentru copilul tău. Este foarte important să ţii cont de sfaturile medicului stomatolog pentru îngrijirea orală corectă a celui mic. Chiar dacă acesta are încă dinţii de lapte, deoarece în această perioada este mult mai predispus cariilor.

Majoritatea copiilor au dentiţia de lapte completă în jurul vârstei de 2-3 ani, iar la 6-7 ani aceasta începe să fie înlocuită cu cea permanentă.

Dinţii de lapte au o altfel de structură decât cea a danturii adulţilor. Acestia fiind mult mai sensibili şi cu o rezistenţă mai mică. În acest stadiu cariile evoluează mult mai rapid.  Stratul de smalţ care acoperă dintele  fiind extrem de subţire.
Până în jurul vârstei de 4 ani cei mici au nevoie de ajutor pentru a se spăla pe dinţi, cu pastă de dinţi specială şi periuţe mici.
Pentru a-l feri pe cel mic de durere şi de eventualele complicaţii ţineţi cont întotdeauna de sfaturile medicului pedodont.
sensibilitatea dintilor

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum