Toți medicii iDentity Clinic s-au vaccinat ÎN PRIMA ZI a campaniei naționale de vaccinare contra Covid-19, pe 4 ianuarie 2021, urmând ca în trei săptămâni de la primul vaccin să facă și rapelul.
Dr. Raluca Pascu: ”Vaccinarea este cea mai sigură cale pentru a ne proteja pe noi, pe cei dragi nouă și – nu în cele din urmă – de a-I proteja pe pacienți. Vaccinându-ne, contribuim activ atât la ruperea lanțului de contagiune. Așteptăm acum să facem și rapelul, la 21 de zile după prima doză. Completăm astfel ciclul de imunizare. În tot acest timp, am citit cam tot ce se putea citi literatură de specialitate cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19. Vom continua să aplicăm în clinică cele mai stricte proceduri de control epidemiologic, astfel încât riscul transmiterii virusului în timpul tratamentelor stomatologice să fie, practic, nul.”
Chiar și pe pandemie, tratamentele stomatologice sunt o urgență!
Durerile de dinți sunt dureri acute și greu de suportat. Folosirea analgezicelor ”ascunde” problema de cele mai multe ori, nu o rezolvă. Astfel, chiar și în caz de pandemie, tratamentele stomatologice au fost considerate ca ”urgențe”. Menținerea clinicilor de stomatologie în stare de funcționare și sigure din punct de vedere epidemiologic este prioritară. Siguranța pacienților este prima grijă la iDentity Clinic!
Imediat după debutul pandemiei, iDentity Clinic a achiziționt echipamente ultra-moderne de dezinfecție. Iată două dintre ele: nebulizatorul uscat Hygienio B1.N1, vârful de gamă al firmei italiene Hygienio, și purificatorul de aer din gama Zepter. La fel de importantă a fost și aplicarea strictă, zi de zi, a protocoalelor de prevenție. iDentity Clinic este una din primele clinici stomatologice din România acreditate să funcționeze pe timpul stării de urgență.
Dr. Raluca Pascu: ”Siguranța pacienților este primordială!”
Dr. Raluca Pascu: ”Cheia asigurării siguranței epidemiologice atât în interiorul clinicii cât și pe parcursul tratamentului stomatologic propriu-zis l-a constituit rigoarea cu care am aplicat, din primul moment, toare recomandările epidemiologice. Ele au venit nu numai de la autoritățile române -sub formă de cerințe – dar și de la alte organisme internaționale – sub formă de recomandări certificate științific. Tot personalul clinicii a înțeles că nu suntem în fața unei viroze obișnuite. Trebuie să luăm toate măsurile de a transforma întreg spațiul clinicii – nu numai cabinetul – într-o zonă aseptică. În același timp, purtarea echipamentului de protecție, triajul epidemiologic înainte de consultație sau tratament, impementarea de trasee separate la intrarea și ieșirea din clinică au reprezentat măsuri de prevenție active. Ele au fost menite să reducă și mai mult riscul contaminării. Acum, odată cu efectuarea vaccinului de către tot personalul medical, am mai adăugat încă un element menit să asigure siguranța pacientului”.
Medicii stomatologi, cei mai puțin afectați de epidemie datorită măsurilor implementate în clinici
Un studiu elaborat de Journal of the American Dental Association arăta că sub 1% din medicii stomatologi din Statele Unite s-au infectat cu virusul Covid-19. Concluzia este că acest lucru se datorează implementării rapide și sistematice a măsurilor de dezinfecție și control epidemiologic.
De asemenea, Asociația Dentară Germană a anunțat, recent, că „nu există un risc substanțial de infecție, pentru echipa medicală sau pacienți, atât timp cât sunt respectate regulile actuale”. Potrivit președintelui Asociației Dentare Germane (BZÄK), dr. Peter Engel, nu a existat “un număr apreciabil de infecții” cu COVID-19 în cabinetele dentare de la începutul pandemiei.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]