Prima zi de școală, prima zi la dentist

  • Home
  • Blog
  • Prima zi de școală, prima zi la dentist

Prima zi de școală coincide cu momentul în care ordinea reintră în viața copiilor. Ideal ar fi fost ca și în vacanță copiii să fi urmat bunele obiceiuri ale igienei dentare, dar pentru cei mai mulți copii. Dar vacanța este cea mai bună scuză pentru orice.

Prima zi de școală poate fi, așadar, și cea mai bună ocazie pentru a programa și o vizită la cabinetul stomatologic. Poate fi, desigur, chiar una din cele două vizite anuale absolut obligatorii pentru a asigura sănătatea dentară a copiilor noștri.

Cât de importante sunt vizitele regulate la dentist?

Dacă ați așteptat până în prima zi de școală pentru a programa și prima întâlnire cu doctorul stomatolog pe motiv că ”oricum dinții de lapte se schimbă”, ați cam întârziat. Dar mai bine mai târziu decât niciodată.  Vizitele regulate la dentist în timpul copliăriei sunt esențiale pentru a avea o dantură sănătoasă și mai târziu în viață. Noile tehnologii digitale permit detectarea timpurie și tratarea corespunzătoare a maladiilor dentare specifice copilăriei. La iDentity Clinic, implementăm cu succes toate tehnologiile si procedurile digitale reunite sub conceptul de #pedodigital, minim invazive, fără durere și cu rată de succes apropiată de 100%.

Ce se va întâmpla la prima vizită la stomatolog?

La prima vizită la stomatolog se întâmplă cam ce se întâmplă și în cazul oricărei prime vizite. Gazda, doctorul stomatolog, își întâmpină oaspetele – copilul – cu dorința de a-l face să se simtă cât mai bine, relaxat și confortabil. Un bun pedodont știe că cel mai important lucru este să-i câștige încrederea și simpatia copilului. Un doctor bun ajută copilul să-și învingă ”teama de stomatolog” .Copilul trecuie ca și la doua, a treia și a N-a vizită să vină la fel de bucuros. La iDentity Clinic acordăm o atenție deosebită aspectelor psihologice ale tratamentelor pedodontice. Cea mai mare parte a tratamentelor se execută sub inhalosedare. De asemenea, la iDentity Clinic, micii pacienți sunt așteptați de doctori specialiști în pedodonție. Identity Clinic are un cabinet special pentru copii,cu echipamente adaptate nevoilor lor.

La prima vizită copilul nu va fi supus vreunei proceduri medicale propriu-zise, cu excepția unor cazuri urgente.

Se pot face radiografii la copii?

Da, cu siguranță și în siguranță! Noua aparatură de imagistică dentară digitală folosește de până la 80% mai puține radiații decât aparatele clasice. În plus, softuri puternice oferă doctorului stomatolg o imagine completă, 3D, a întregii danturi. Radiografia este, poate, singura procedură pe care o recomandăm la prima vizită la stomatolog. Pe baza ei ne putem face o idee dacă și cum putem intereni pentru a asigura sănătatea pe termen lung a danturii copilului.

Ce fac în cazul în care copilul are carii? 

Nu ar fi nicio surpriză ca la un prim control stomatologic, un copil de 7 ani să prezinte carii. Din fericire, acum dispunem de Diagnodent Pen, un aparat digital care detectează cariile chiar în stadiul inactiv și care sunt invizibile cu ochiul liber. Rezultatele sunt afişate imediat pe monitor şi interpretate cu uşurinţă. Tratat imediat, dintele poate reveni la structura iniţială fără a fi nevoie de a folosi freza.

Ce fac dacă micuțul are nevoie de aparat dentar?

Vârsta de 7 ani este PERFECTĂ pentru un prim control ortodontic. În acest moment, dantura copilului prezintă un mix de dinți de lapte și dinți permanenți. Tratamentele ortodontice nu înseamnă neapărat montarea imediată a unui aparat dentar din motive estetice. Mult mai important, la această vârstă, tratamentele ortodontice urmăresc așezarea corectă a danturii pentru viitor. Ele vor asigura o mușcătură perfectă și un zâmbet frumos în viitor. Cum tratamentele ortodonice durează o perioadă de timp relativ lungă, este puțin probabil ca o decizie în acest sens să fie luată la prima vizită la dentist. Chiar și așa, iDentity Clinic este locul ideal pentru alegerea unui aparat dentar pentru copii și adolescenți. La Identity Clinic puteti opta pentru soluții fixe, mobile, lingual sau „invizibile” precum și pentru aparate pe bază de materiale metalice, ceramice sau cu safir. Întotdeauna, o dentiție sănătoasă și aliniată corespunzător, va asigura copilului o dicție mai bună iar acesta va vorbi mai clar și mai fluent, contribuind la performața școlară.

 În loc de concluzie

  • Orarul școlarului cuprindă și ora de stomatologie, cel puțin odată la 3-6 luni.
  • Încurajați-vă copilul să meargă fără teamă la stomatolog
  • Tratamente preventive sunt mult mai simple și mai puțin costisitoare
  • Mergeți la cabinete care au doctori specializați în stomatologie pediatrică
  • Mergeți la cabinete dotate cu aparatură specială pentru tratamente pedodontice
  • Mergeți la cabinete care au programe educaționale pentru copii, unde aceștia pot deprinde metode corecte de îngrijire a igienei bucale

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum